Skip to main content
MAP

Intocht SKS Skûtsjes Lemmer

Lemmer

In de avond van dinsdag 13 augustus 2024 staat een bijzonder evenement op het programma. Dat is de traditionele parade van de SKS-skûtsjes door centrum Lemmer. Dit begint tussen 19.00 en 19.30 uur.

Traditie  
Deze SKS-intocht in Lemmer is een gekoesterde traditie door publiek en schippers. Het fungeert als welkom en eerbetoon aan de SKS-bemanningen. Dat maakt het tot een soort defilé. Overigens gebeurt dit alleen in Lemmer. Indien alles goed gaat, wordt dit weer groots gevierd, zeker door de vele mensen op de wal. 

Door centrum
De skûtsjes komen in groepjes van vier vanaf ± 19.30 uur* door het centrum varen, zonder de volgschepen. Na de feestelijke doorvaart verzamelen zij zich bij de Prinsessekade, vlak voor de Lemstersluis. Muziek en shanty’s maken het plaatje compleet. 

Maar…
Deze dinsdag is officieel een rustdag in het SKS-wedstrijdschema. Te veel of te weinig wind eerder in de competitie kan ervoor zorgen, dat er wedstrijden niet gezeild kunnen worden. Een inhaalwedstrijd, nét op die dinsdag, kan de planning van de doorvaart wat verstoren. Dan zijn de skûtsjes iets later en maken de volgschepen van de skûtsjes deel uit van de optocht. Wat dan wel weer bezienswaardige tonelen oplevert in de Binnenhaven, waar alle schepen samendrommen voor de sluis. 

* Exacte starttijd is niet van te voren te bepalen.

Wanneer:
13 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Intocht SKS Skûtsjes Lemmer

Prinsessekade
8531 HG Lemmer
Plan your route

from your location

Show results

Search & book

Traveling party