Skip to main content
MAP

Churches in Southwest Friesland

What are you looking for?

1 to 24 of 74 results

 • Sint Franciscusbasiliek Bolsward

  Sint Franciscusbasiliek Bolsward Sint Franciscusbasiliek buiten

  De Sint Franciscusbasiliek is een Rooms Katholieke kerk in het centrum van Bolsward uit 1933. 

  Bolsward
 • Hobbe van Baerdt Church in Joure

  Hobbe van Baerdt Church in Joure

  This church is named after Hobbe van Baerdt, who, as ‘grietman’ (a kind of mayor), presided over the former municipality of Haskerland from 1615 to 1650. The lettering on the decorative pediment over the door says ‘Mr Gritman Hobbe van Baerdt 1644'.

  Joure
 • Tsjerke Church in Terherne

  Tsjerke Church in Terherne

  This single-nave church was built in 1874. It has a half-embedded tower that consists of three sections and a constricted spire. Today the former church serves as a venue for special events such as weddings and concerts.

  Terherne
 • Kerk Longerhouw

  Kerk Longerhouw

  Deze kerk herbergt kunstschatten van grote betekenis. Zo zijn bij restauratie in 1985 aanzienlijke fragmenten van een veertiende-eeuwse mozaïekvloer g...

  Longerhouw
 • Sint Josephkerk Heeg

  Sint Josephkerk Heeg de Sint Josephkerk Heeg vanuit de lucht

  De Sint Josephkerk Heeg is niet oost-west georiënteerd en wijkt daarmee af van de standaard in de katholieke kerkenbouw. De noord-zuid gerichte verkaveling in de kern van het oude dorp liet daarvoor geen ruimte.

  Heeg
 • Sint Joriskerk Britswert

  Sint Joriskerk Britswert kerk Britswert

  Hoewel er in de kerk van Britswert geen mummies te zien zijn, is het aardig dit 12e eeuwse godshuis - opgetrokken uit gele Friese moppen - te bezoeken.

  Britswert
 • Mummy Crypt in Wiuwert

  Mummy Crypt in Wiuwert

  In 1765, carpenters working in St Nicholas Church in Wiuwert had the fright of their lives when they unexpectedly came across seven perfectly preserved bodies in the crypt. The carpenters fled from the church in panic.

  Wiuwert
 • Johannes de Doperkerk Exmorra

  Johannes de Doperkerk Exmorra

  De gele en rode kloostermoppen geven deze kerk een ronduit fleurig aanzicht. In de gevels zijn sporen van verandering te zien: verhoging, verlenging e...

  Exmorra
 • Hervormde Kerk Ferwoude

  Hervormde Kerk Ferwoude Kerk vanuit de lucht

  De bijzondere kleuren vallen je als eerste op aan de Hervormde Kerk van Ferwoude. Ze trekken je aandacht naar deze plek, waar al in de 13e eeuw een kerk stond.

  Ferwoude
 • St Maurice Church in IJlst

  St Maurice Church in IJlst

  The St Maurice church we see in IJlst today was designed by the architect J. Ankringa and built in 1830. The beautifully carved wooden pulpit made in 1672 was originally installed in the previous church on this site, as was the baptismal screen.

  IJlst
 • Hermeskerk Uitwellingerga

  Hermeskerk Uitwellingerga kerk Uitwellingerga

  De Hermeskerk staat vlak aan het doorgaande vaarwater, genaamd It Ges, met daaromheen enkele huizen en boerderijen. Het is een rijksmonument en sinds 1983 eigendom van Stichting Alde Fryske Tsjerken.

  Uitwellingerga
 • Martinikerk Koudum

  Martinikerk Koudum

  De huidige Martinikerk in Koudum is gebouwd in 1857. Deze zaalkerk heeft een toren met twee geledingen en een ingesnoerde spits. Een groot deel van de inventaris is afkomstig uit de eerder afgebroken kerk uit de 17e eeuw.

  Koudum
 • Johannes de Doperkerk Warns

  Johannes de Doperkerk Warns

  De toren van deze kerk is erg oud. Hij dateert uit de tweede helft van de twaalfde eeuw en is dan ook van tufsteen. De kerk achter de toren is in 1682...

  Warns
 • Grote Kerk Allingawier

  Grote Kerk Allingawier Grote Kerk Allingawier vanuit de lucht

  Op de terp in de dorpskern van Allingawier stond al voor het jaar 1000 een kapel en later een tufstenen kerk. In 1634 verrees er een bakstenen zaalkerk met zadeldaktoren. Rond 1785 is hij tot het huidige formaat ingekort en voorzien van een nieuw koor.

  Allingawier
 • Hervormde Kerk Iens

  Hervormde Kerk Iens

  De ruim veertig bewoners die Iens telt, passen met gemak in deze schilderachtig gelegen kerk. De noordelijke muur en toren dateren uit de dertiende ee...

  Iens
 • Kerk Harich

  Kerk Harich Kerk Harich

  Harich is een oud dorpje in het bosrijke Gaasterland, De kern van het dorp is rond de oude dorpskerk gebouwd. De oorspronkelijk 12e eeuwse kerk is aan de buitenzijde sober uitgevoerd.

  Harich
 • St Laurence Church in Echten

  St Laurence Church in Echten

  The St Laurence Church in Echten has a rich history and stands out due to its somewhat isolated position in the landscape.

  Echten
 • Tsjerke Oan It Dok Church - Lemster Tower

  Tsjerke Oan It Dok Church - Lemster Tower

  According to the numerical wall anchors on the tower, the church was built in 1716. The tower itself is half-embedded. The people of Lemster call the tower of this church ‘the Lemster tower’. When they can see it in the distance, they know they are home.

  Lemmer
 • Sint-Nicolaaskerk Dearsum

  Sint-Nicolaaskerk Dearsum

  Op een terp, midden in het compacte dorpsweefsel, staat de Nicolaaskerk, opgetrokken van gemêleerd rode baksteen.De koorsluiting van de kerk is halfro...

  Dearsum
 • ‘t Anker (voormalige Gereformeerde Kerk) Oosthem

  ‘t Anker (voormalige Gereformeerde Kerk) Oosthem ‘t Anker Oosthem vanuit de lucht

  Hemelsbreed honderd meter van de Johanneskerk vind je in Oosthem nog een godshuis: de Gereformeerde Kerk (tegenwoordig ‘t Anker) uit 1897. Zo fors als de eerste uitviel, zo klein en bescheiden is deze kerk.

  Oosthem
 • Jacobikerk Church

  Jacobikerk Church

  The Jacobikerk church stands on the terp in the village of Wommels. The single-nave church built in the 13th century was restored after a fire in around 1508. In the three-tier tower built in 1862 there are two bells. One was cast by Geert van Wou in 1494

  Wommels
 • Johannes de Doperkerk Parrega

  Johannes de Doperkerk Parrega Johannes de Doperkerk vanuit de lucht

  Als een lang bebouwingslint strekt het dorp Parrega zich uit langs de Workumer Trekvaart. Op een terpachtige plek, halverwege dit lint, ligt de Johannes de Doperkerk, omringd door een kerkhof.

  Parrega
 • Nijhúzumer Tsjerke

  Nijhúzumer Tsjerke achterzijde kerkje Nijhuizum

  De kerk van Nijhuizum is de kleinste van Friesland, in 1721 opgetrokken uit de restanten van een ouder gebouw. Het is een bescheiden kerkje met een kerktoren en een eenvoudig interieur.

  Nijhuizum
 • Protestantse Kerk It Heidenskip

  Protestantse Kerk It Heidenskip Protestantse Kerk It Heidenskip vanuit de lucht

  It Heidenskip is een uitgestrekt agrarisch dorpsgebied met een kleine schilderachtige kern aan de kade van een opvaart. Tussen de woonhuizen aan deze smalle kade, waar je niet met de auto kunt komen, staat sinds 1886 een kerkje.

  It Heidenskip

Search & book

Traveling party