Skip to main content
MAP

TOP Delfstrahuizen/Echtenerbrug

Delfstrahuizen

Bij het Toeristisch Overstap Punt Delfstrahuizen/Echtenerbrug kun je gemakkelijk parkeren of je boot aanleggen en van daaruit het gebied intrekken met de benenwagen of fiets.

Bij een toeristisch overstappunt (TOP) kun je je auto parkeren of je boot aanleggen, om van hieruit heerlijk te gaan fietsen, wandelen of varen in een landelijke omgeving.

Deze startpunten om Friesland te ontdekken zijn altijd nabij het fiets- en/of wandelknooppuntnetwerk gelegen en meestal is er ook horeca met toiletvoorziening vlakbij.

Deze TOP staat aan het Kettingpad, achter Hotel Tjongervallei. Bij de TOP staat een zuil met daarop een grote kaart van de omgeving. Daarnaast vind je er een gedicht van auteur en dichter Lida Dykstra. 

Vanaf Toeristisch Overstap Punt Delfstrahuizen/Echtenerbrug kun je zo het waterrijke zuiden van Friesland intrekken! Je kunt bijvoorbeeld de streek Gaasterland ontdekken of natuurgebied Rottige Meente bezoeken.   

Op de zuil staat de volgende route: Melkroute rondom het Tjeukemeer (38km)

De slogan ‘Melk, de witte motor’ gaat zeker op voor dit gebied. De melkproductie speel namelijk een belangrijke rol in het leven van de mensen die hier wonen. Deze route neemt je mee langs alle elementen van de melkproductie. Zo fiets je langs landerijen met grazende koeien, mooie boerderijen en zowel historische als hedendaagse melkfabrieken. In Scharsterbrug fiets je langs een werkende melkfabriek en in Delfstrahuizen staat een voormalige melkfabriek die is omgebouwd tot een hotel en restaurant.

Volg de knoopputen: 61-60-59-58-48-49-50-51-47-52-78-54-55-57-83-81-90-84-62-61

Here you will find TOP Delfstrahuizen/Echtenerbrug

Address:
Parkeerplaats
De Kampen
8508 RR Delfstrahuizen
Plan your route
Distance:
Show results

Search & book

Traveling party