Skip to main content
MAP

Galerie - Atelier Theo Schouten

Hindeloopen

Galerie met geometrisch - abstracte kunst van Theo Schouten.

Theo Schouten (1949 Haarlem)
Beeldend kunstmaker (autodidact).

Na een succesvolle carrière van vele jaren in de wereld van het inrichten met o.a. interieurs in hoofdzakelijk hotels en restaurants, ging het roer in 1995 volledig om.

De altijd al aanwezige passie voor het ontwerpen en uiten van creativiteit in geometrische objecten werden mijn belangrijkste doel in het leven.

Sinds 2013 woon en werk ik in het kleine maar karakteristieke en sfeervolle stadje Hindeloopen, aan het water nabij de sluis, weliswaar in een poppenhuisje, maar waar een goed gevoel van wonen/werken, atelier en galerie prima samen komen.

Ik maak al jaren geometrische ruimtelijke objecten (driedimensionale belevingen) vaak uitgevoerd in de  primaire kleuren, maar ook in zwart/wit en bladgoud.

Mijn focus ligt constant op de effecten van schaduw, een erg belangrijk onderdeel van mijn werk. En natuurlijk altijd op zoek naar grenzen van de dimensies van het vlakke en driedimensionale niveau.  

Inhoudelijk is mijn werk gebaseerd op de wijze waarop mensen functioneren.
De contrasten tussen mechanisme en autonomie, tussen denkprocessen en menselijke instincten en gedragingen, komen in mijn creaties van kleur en beeld in alle dimensies terug als spanningsvelden tussen rond, afgerond en hoekig, recht en rechtlijnig.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Galerie - Atelier Theo Schouten

Achtvoet 22
8713JM Hindeloopen
Plan your route

from your location

Show results

Search & book

Traveling party