Skip to main content
MAP

Opening Watersportseizoen Sneek

Sneek

Op zaterdag 11 mei zal het Watersportseizoen feestelijk geopend worden in Sneek!

Dat Sneek bruist tijdens het Hemelvaartsweekend is een feit met de zeilwedstrijden van de Kleine Sneekweek op het Sneekermeer en de Kleintje Sneekweek stappersavond op vrijdagavond. Dit jaar wordt daar extra de zaterdag aan toegevoegd met een feestelijke Opening Watersportseizoen. 

Op zaterdag 11 mei wordt het centrum van Sneek voor het eerst het toneel van de Opening Watersportseizoen. Op maar liefst 8 locaties in de stad worden diverse activiteiten georganiseerd die allemaal in het teken staan van water(sport).

Op de Markstraat zal de Koninklijke Marine groots uitpakken met een scala aan activiteiten, waaronder een imposante klimtoren en een interactieve belevingscontainer. Op het Hoogend zullen de leden van vaarclub Ekenstein hun radiografisch bestuurbare boten te water laten, terwijl op de Leeuwenburg een ambachtenmarkt, kinderactiviteiten en verschillende vis-food stands te vinden zijn. Daarnaast zal het Fries Scheepvaartmuseum een aantal activiteiten organiseren rondom en in hun museum. Er wordt een viswedstrijd georganiseerd voor kinderen op het Grootzand en bezoekers kunnen genieten van spetterend straattheater en uiteraard zal er ook muzikale omlijsting zijn.

Kortom, een levendige en bruisende dag in het hart van Sneek, waar de veelzijdigheid van de watersport volop gevierd wordt.

De opening Watersportseizoen op zaterdag 11 mei wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Ondernemend Sneek, Sneek Promotion / Sneek=Meer, www.SNEEK.nl, Gemeente Súdwest-Fryslân, Stichting uit in Sneek en mede door bijdrage uit het @Ondernemersfonds SWF en wordt georganiseerd door Volk Eventsen GRITTA event styling food.

www.sneek.nl/watersportseizoen

Wanneer:
11 mei
Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Opening Watersportseizoen Sneek

Binnenstad Sneek
Marktstraat 11
8601 CR Sneek
Plan your route

from your location

Show results

Search & book

Traveling party