Skip to main content
MAP

Kolmeersland Starteiland Sneekermeer

Offingawier

Net buiten Sneek, in het Sneekermeer, ligt het Kolmeersland, oftewel het Starteiland, dat vooral bekend is vanwege de zeilwedstrijden tijdens de Sneekweek en het skûtsjesilen. Rondom het eiland kan worden aangemeerd in één van de jachthavens.

Net buiten Sneek, in het Sneekermeer, ligt het Kolmeersland, oftewel het Starteiland, dat vooral bekend is vanwege de zeilwedstrijden tijdens de Sneekweek en het skûtsjesilen. Rondom het eiland kan worden aangemeerd in één van de jachthavens en op het Starteiland zijn diverse voorzieningen aanwezig zoals een restaurant en een speeltuin. Het starteiland is alleen te bereiken via een pontje of met eigen bootvervoer, dat maakt het zo’n unieke plek in het hart van Friesland.

Voor de pleziervaart zijn op het Starteiland Sneekermeer meer dan 400 ligplaatsen beschikbaar in een drietal havens. De diepgang in de havens is ca 1,90 m. Diepstekende jachten kunnen het beste via het Kolmeersgat ligplaats kiezen in de zuidelijke haven.

Schepen met grotere diepgang kunnen aan de noord- en westzijde van het eiland afmeren.

De havens zijn uitgerust met stroomzuilen voor elektra, tappunten voor drinkwater en een pompinstallatie voor afvoer van vuil water.

Het Sneekermeer (Officieel en Fries: Snitser Mar) is een meer in de Nederlandse provincie Friesland, gelegen tussen de stad Sneek en de dorpen Terhorne (Terherne) en Goingarijp, dat vooral bekend is vanwege zijn grote populariteit bij watersporters.

Op en om het meer zijn watersportfaciliteiten aanwezig, zoals een speedbootbaan, enkele jachthavens en een starttoren voor zeilwedstrijden. Bij de jachthaven rond het starteiland zijn ligplaatsen van boten met vele mogelijkheden voor een boottocht op het meer. Ook is een restaurant, een speeltuin en een snackbar. Vanaf het starteiland heeft u een prachtig zicht op de zeilwedstrijden en andere watersportactiviteiten op het Sneekermeer. 

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Kolmeersland Starteiland Sneekermeer

Starteiland
komeerlan 1
8626 GD Offingawier
Plan your route

from your location

Show results

Search & book

Traveling party