Skip to main content
MAP

Glasblazerij het Quakeltje

Exmorra

Glasblazerij het Quakeltje is de plek waar glasblazer/glaskunstenaar Alwin Overwater het ambacht glasblazen laat overvloeien in ware Glaskunst.

Glasblazerij het Quakeltje van Alwin Overwater vind je sinds 1997 in een nostalgisch pandje in het mooie Friese dorpje Exmorra. Kom langs in onze glasblazerij en je zult versteld staan van het wonderlijke materiaal glas. Meestal is glasblazer Alwin aan het werk achter de brander en kun je hem van alles vragen. De glasblazerij is een atelier en winkel ineen. 

Er zijn verschillende technieken om glas te bewerken. Alwin werkt met een speciale brander en als basismateriaal gebruikt hij buizen en staven van verschillende diameters. De kleuren worden d.m.v. glaskorrels of staaf op unieke eigen werkwijze verwerkt met helder glas. De vaak subtiele vleugen kleur zorgen voor de juiste toevoeging in het glas.

Alwin werd geboren op 3 april 1967 in het dorpje De Kwakel, waar Glasblazerij 't Quakeltje naar is vernoemd. Een Quakeltje of Kwakeltje is een typisch loop-bruggetje welke veel te zien is in zijn geboortedorp. De combinatie met zijn achternaam Overwater maakt de naam 'Quakeltje' origineel en uniek. In 1997 zijn zij naar Exmorra in Friesland verhuisd. Dit is de plek waar de kunst echt begon te bloeien en dat komt zeker door zijn specialisme bloemen die vanuit Aalsmeer werd doorgezet.

Ondertussen zijn er geen grenzen meer en maakt Alwin in overleg met de klant de meest uiteen- lopende objecten. Voor geboortes, bruiloften, persoonlijke gedenkartikelen, sportprijzen, Awards (Enexis, Rabobank, Telegraaf...etc.), horeca (Bocuse d'Or, Librije), televisieprogramma's en nog veel meer boeiende onderwerpen en gelegenheden. Bijna alles is mogelijk, natuurlijk ook in opdracht. Afhankelijk van het budget en gelegenheid wordt samen met de klant een uniek en persoonlijk stuk glaswerk bedacht. Bekijk de website of kom langs en informeer naar de mogelijkheden en wellicht kunnen we ook voor jou het juiste, passende kunstwerk in overleg ontwerpen en maken.

Afstand tot jouw locatie:

Here you will find Glasblazerij het Quakeltje

Dorpsstraat 53
8759 LC Exmorra
Plan your route

from your location

Show results

Search & book

Traveling party