Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Filosofisch Café in Bibliotheek Sneek: OPSOEK NAAR UBUNTU

Sneek

In deze bijzondere co-productie van het Filosofisch Café en de Bibliotheek Sneek zal Annette Nobuntu Mul ingaan hoe we de kanteling van ons individuele mensbeeld naar een wereld waarin alles met elkaar is verbonden kunnen maken. Ook uw vragen zijn welkom...

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Ubuntu. Een Zuluwoord, maar een universeel concept.
Umntu Ngmuntu Ngbantu betekent letterlijk: Een mens is een mens omdat er andere mensen zijn.
Oftewel: Ik ben omdat wij zijn! Dit is de basis van de Ubuntu-filosofie.

Wat kan Ubuntu voor u en mij, voor ons betekenen? Voor de westerse wereld die de afgelopen eeuwen enorme technologische realisaties heeft neergezet en voor grote materiële welvaart heeft gezorgd, maar die nu schreeuwt om aandacht voor immateriële vraagstukken. Voor onze omgang met de aarde en met elkaar; een omwenteling van ratio naar relatie.

Tijdens deze avond neemt Annette Nobuntu Mul u op persoonlijke wijze mee in haar zoektocht naar wat Ubuntu is en kan betekenen, naar Zuid-Afrika. Het land dat na apartheid oude wonden tracht te helen en dat, met de kracht van diversiteit, met recht en trots een regenboognatie wil zijn. Ze gaat op zoek naar Ubuntu in het contact met dierbare Zuid-Afrikanen die op haar levenspad zijn gekomen. Vaak met een bijzondere levensles. Voor haar en voor ons. Wat kunnen wij van Afrika, van Ubuntu leren? Met haar zoektocht naar menselijkheid in de omgang – in alle facetten van het leven – met medemensen draagt Annette een belangrijk steentje bij aan het pad van gedeelde menselijkheid in onze samenleving. Dit betekent in haar ogen dat we in elke persoonlijke, professionele, organisatorische, religieuze of politieke ontmoeting of discussie elkaar, boven alles, als mens kunnen zien en onze gemeenschappelijke menselijkheid erkennen: Ik ben omdat wij zijn en wij zijn omdat de aarde is!

In deze bijzondere co-productie van het Filosofisch Café en de Bibliotheek Sneek zal Annette ingaan op de betekenis van deze gedachtewereld van Ubuntu in onze actuele maatschappelijke situatie. Hoe maken we nu concreet de kanteling van ons individuele mensbeeld naar een wereld waarin alles met elkaar is verbonden. Ook uw vragen zijn welkom deze avond!

Wanneer:
14 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Filosofisch Café in Bibliotheek Sneek: OPSOEK NAAR UBUNTU

Bibliotheek Sneek
1 Wijde Noorderhorne
8601EA Sneek
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe