Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Skjin Wetter

Joure

Skjin Wetter is een jaarlijks opruimfestijn van het oppervlakte-water in Fryslân gericht op bewustwording rond de grote hoeveelheid zwerfafval in het Friese water, de zeeën en de oceanen.

Ook dit jaar gaan we in oktober weer van start met het opruimfestijn Skjin Wetter! Dit is het zevende jaar op rij. Ieder jaar wordt Skjin Wetter groter en helpen meer mensen om de Fryske wateren schoon te maken (en te houden!). Dit jaar kun je in negen Friese gemeenten mee doen aan Skjin Wetter. Vorig jaar is er maar liefst 842 kilometer aan grachten, kanalen, sloten, meren, bermen en oevers schoongemaakt. 

Skjin Wetter gaat dit jaar plaatsvinden in negen Friese gemeenten! Dantumadiel, De Fryske Marren, Harlingen, Noardeast-Fryslân, Heerenveen, Smallingerland, Waadhoeke, Leeuwarden, Tytsjerksteradiel en Súdwest-Fryslân. Skjin Wetter is een initiatief van deze negen gemeenten, Wetterskip Fryslân en de Friese Milieu Federatie (FMF).

Op de website van de Friese Milieu Federatie kun je je aanmelden met een opruimactie en t.z.t kun je hier opruimacties vinden waar je aan mee kunt doen. 

Wanneer:
7 t/m 14 oktober
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Skjin Wetter

Diverse locaties in Fryslân
Kolkstraat
8501 BT Joure
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe