Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Wandelen langs de stinzenflora van Park Jongemastate

Raerd

We gaan genieten van het geheimzinnige Park Jongemastate in Raerd. Tijdens het vroege voorjaar kun je hier de sneeuwklokjes en de winterakonieten al bewonderen. In het late voorjaar staan hier de keizerskroon en het lenteklokje te bloeien. Daarnaast toont...

We gaan genieten van het geheimzinnige Park Jongemastate in Raerd. Tijdens het vroege voorjaar kun je hier de sneeuwklokjes en de winterakonieten al bewonderen. In het late voorjaar staan hier de keizerskroon en het lenteklokje te bloeien. Daarnaast toont de Italiaanse aronskelk zijn pracht later in het jaar met oranje bessen. Oftewel, een unieke stinzenflora-spot.

De roeken- en blauwereigerkolonie geven dit bosachtige park een letterlijk eigen geluid. Zodra je de poortdeur van het park passeert kan je niet om deze druktemakers heen. Hoewel de oude state is verdwenen staat de originele toegangspoort nog fier overeind. Wil je ter plekke zien hoe de vroegere situatie er uitzag. Werp dan een blik door het’ kijkertje’, waarop onze excursieleider je graag wijst. Je ziet hier de gravure van de oude state in een modern decor. Meer over dit park en haar voormalige adellijke bewoners, de Jongema’s en de Van Eysinga’s, ontdek je tijdens deze excursie.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
30 maart t/m 6 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Wandelen langs de stinzenflora van Park Jongemastate

Slotsdyk
9012 DV Raerd
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe