Direkt zum Hauptinhalt
Karte

VIP-tour Fr11slân door de ogen van Vermeer

Friesisches Schifffahrtsmuseum, Sneek

Hoe zou meesterschilder Johannes Vermeer de Friese elf steden van nu geschilderd hebben? Kunstenaars Gabriëlle Westra en Randolph Algera nemen je mee op een geheel verzorgde VIP-tour in Sneek en IJlst, over hun kunst- en mienskipsproject 'Fr11slân door de...

Hier schon mal ein Vorgeschmack

In het Fries Scheepvaart Museum gaan ze in een Artist Talk uitgebreid in op de achtergronden van het project en de werken die ze maakten. Daarbij laten ze je ook de schilderijen zien die nu in de stijlkamers van het museum hangen. 

IJlst

Vervolgens vaar je met het nostalgische beurtschip Johanna Jacoba naar IJlst, langs de elementen die als inspiratie dienden voor het werk Gezicht op IJlst. Een lokale stadsgids vertelt je tijdens een rondwandeling meer over de historie van het kleine stadje, dat bekend staat om de bijzondere overtuinen.  Natuurlijk breng je ook een bezoek aan de iconische houtzaagmolen De Rat. Na een gezellige nazit in stadsherberg Het Wapen van IJlst brengt de Johanna Jacoba je weer terug naar Sneek.

Praktische informatie

De geheel verzorgde VIP-tour met kunstenaars Gabriëlle Westra en Randolph Algera is op zaterdag 20 april van 13.00 tot 18.00 uur en kost €50,- per persoon. Leden van de Vereniging Fries Scheepvaart Museum en museumkaarthouders betalen €45,-. 
Reserveer snel je plek via www.friesscheepvaartmuseum.nl/vermeer

Wanneer:
20 april
Prijsinformatie:
Vanaf € 45,- (met museumjaarkaart)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie VIP-tour Fr11slân door de ogen van Vermeer
Friesisches Schifffahrtsmuseum

Fries Scheepvaart Museum Sneek
Kleinzand 16
8601 BH Sneek
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe