Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Ontdek het thuis van de grutto langs de Oudegaasterbrekken

Nijhuizum

De Grutto broedt in onze provincie en dat is bijzonder, want dat doet hij lang niet overal. Nederland is het belangrijkste land ter wereld. 85% van de grutto’s zoekt zijn kraamkamer hier, waarvan zelfs meer dan 60% bij ons in het noorden. Ontdek waarom...

De Grutto broedt in onze provincie en dat is bijzonder, want dat doet hij lang niet overal. Nederland is het belangrijkste land ter wereld. 85% van de grutto’s zoekt zijn kraamkamer hier, waarvan zelfs meer dan 60% bij ons in het noorden. Ontdek waarom deze bijzondere vogel zich thuis voelt in ons landschap en geniet van al het moois, maar ook lelijks dat hierbij komt kijken. De grutto heeft het namelijk zwaar en staat op het punt om uit te sterven.

Te weinig jongen worden groot De grutto voelt zich thuis in een levendig landschap met kruidenrijk grasland en een gezond bodemleven. Net als andere weidevogels zoals kievit, tureluur en scholekster. Echter elk jaar worden er in ons land te weinig grutto’s groot en ook andere weidevogels gaat het niet voor de wind. Om ze te helpen overleven is het belangrijk dat ze goed worden beschermd. Op de belangrijkste broedlocaties neemt It Fryske Gea daarom speciale maatregelen.

Neem een kijkje bij de grutto thuis Benieuwd hoe het thuis van de grutto eruit ziet en wat we hier allemaal doen om veiligheid, voedsel en rust te waarborgen? Ga dan mee op deze speciale weidevogelexcursie onder leiding van onze enthousiaste natuurgids. Neem een uniek kijkje bij de grutto thuis in de bûnte greide en bij de andere weidevogels. Wedden dat je na afloop ook in de ban bent van deze bijzondere vogel!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
30 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 4,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Ontdek het thuis van de grutto langs de Oudegaasterbrekken

Brekkenpaad
8775 Nijhuizum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe