Martinikerk Koudum
Koudum
De huidige Martinikerk in Koudum is gebouwd in 1857. Deze zaalkerk heeft een toren met twee geledingen en een ingesnoerde spits. Een groot deel van de inventaris is afkomstig uit de eerder afgebroken kerk uit de 17e eeuw.
Hier schon mal ein Vorgeschmack
De huidige Martinikerk in Koudum is gebouwd in 1857. Deze zaalkerk heeft een toren met twee geledingen en een ingesnoerde spits. Een groot deel van de inventaris is afkomstig uit de eerder afgebroken kerk uit de 17e eeuw, zoals de preekstoel met wapens Aylva-Walta (gedateerd 1643), het doophek en twee overhuifde herenbanken. Het orgel uit 1858 is gemaakt door L. van Dam en Zonen met gebruik van pijpwerk van het vervangen orgel uit 1651 van de gebroeders Bader.
- Afstand tot jouw locatie:
Hier finden Sie Martinikerk Koudum
Jacob Binckesstraat 28723 BN Koudum Route planen
vanaf jouw locatie
Standorte
Alle Standorte anzeigen-
Reddingboothuisje KNRM
Reddingboothuisje KNRMEen bijzonder fotogeniek gebouw en locatie vormt het azuurblauwe reddingboothuisje KNRM op de dijk in Hindeloopen. Het oude reddingboothuisje uit 1911 is een rijksmonument geworden. In de tijd van de Zuiderzee voer de KNRM in Hindeloopen uit om zeelieden
Hindeloopen -
Het Blokhuis
Het BlokhuisNa 1525, maakte Friesland deel uit van het rijk van keizer Karel V. Om de Friezen in bedwang te houden liet Karel V een groot blokhuis bij de Staverse haven bouwen. Dit heeft er tot circa 1580 gestaan.
Stavoren -
Nijhúzumer Tsjerke
Nijhúzumer TsjerkeDe kerk van Nijhuizum is de kleinste van Friesland, in 1721 opgetrokken uit de restanten van een ouder gebouw. Het is een bescheiden kerkje met een kerktoren en een eenvoudig interieur.
Nijhuizum -
11fountains Hindeloopen
11fountains HindeloopenInspiratiebron voor de fontein van Hindeloopen is de levensboom op het stadswapen, met het hert en de hinde die hem omringen.
Hindeloopen -
Klokkenstoel Eesterga en kerkhof met praalgraf
Klokkenstoel Eesterga en kerkhof met praalgrafJe fietst er zomaar aan voorbij, vooral door de hoge bomen er omheen. Maar afstappen is de moeite waard, dit rijksmonument bestaande uit klokkenstoel, begraafplaats met praalgraf.
Eesterga -
Haghakerk Heeg
Haghakerk HeegJe vindt deze kerk middenin het vroegmiddeleeuwse waterdorp, op een kleine terp. Hij is prachtig omlijst door een kerkhof en een schilderachtig kerkbuurtje – tsjerkebuorren, in het Fries.
Heeg -
Gemaal Echten
Gemaal EchtenHet Gemaal ligt aan de zuidoever van het Tjeukemeer, aan het wandel- en fietspad over de dijk, een unieke locatie aan het water met uitzicht over het hele Tjeukemeer.
Echten -
Overtuinen
OvertuinenUniek en karakteristiek voor IJlst zijn de overtuinen aan weerszijden van de Ee. Een rivier met het karakter van een stadsgracht.
IJlst -
Sint-Nicolaaskerk Dearsum
Sint-Nicolaaskerk DearsumOp een terp, midden in het compacte dorpsweefsel, staat de Nicolaaskerk, opgetrokken van gemêleerd rode baksteen.De koorsluiting van de kerk is halfro...
Dearsum -
Hermeskerk Uitwellingerga
Hermeskerk UitwellingergaDe Hermeskerk staat vlak aan het doorgaande vaarwater, genaamd It Ges, met daaromheen enkele huizen en boerderijen. Het is een rijksmonument en sinds 1983 eigendom van Stichting Alde Fryske Tsjerken.
Uitwellingerga
In der Nachbarschaft
Alle Routen ansehen-
Van stad naar stad: Hindeloopen – Workum – Stavoren | Fietsrondje
Van stad naar stad: Hindeloopen – Workum – Stavoren | Fietsrondje(38.1 km)Hindeloopen -
Cultuurroute langs de IJsselmeerkust, Gaasterland en deel Friese Meren
Cultuurroute langs de IJsselmeerkust, Gaasterland en deel Friese Meren(38.5 km)Workum -
Rondje Balk - Heeg | Vaartocht en fietsroute
Rondje Balk - Heeg | Vaartocht en fietsroute(29.3 km)Balk -
Rondje Heeg - Balk | Vaartocht en fietsroute
Rondje Heeg - Balk | Vaartocht en fietsroute(29.3 km)Heeg