Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Scheepstimmerwerf De Hoop

Workum

Scheepstimmerwerf ‘De Hoop’ is een begrip in Workum en ver daarbuiten. Al meer dan driehonderd jaar gevestigd naast de sluis.

Scheepstimmerwerf ‘De Hoop’ is een begrip in Workum en ver daarbuiten. De werf is al meer dan driehonderd jaar gevestigd naast de sluis met hellingen in originele staat voor de bouw van vooral houten vissersschepen voor de Waddenzee en Noordzee.

De huidige werkzaamheden op de traditionele werf bestaan uit het restaureren van allerlei soorten houten schepen. Van grote restauratie tot eenvoudige herstelwerkzaamheden. Ook worden er op de scheepswerf masten en andere rondhouten, zwaarden of betimmeringen gemaakt, 

Het streven van het bestuur van St. Zwolsmansscheepstimmerwerf de Hoop is erop gericht de meer dan 300 jaar oude werf en terrein in authentieke staat te behouden en streeft ernaar het oude ambacht van scheepstimmerman in stand te houden. De werkplaats is voorzien van een compleet machinepark, sleedhellingen en een acht tons kraan. Aan de overzijde van de werf is een blazerhaven waar plaats is voor tien schepen.

Direct naast het hokje van de sluiswachter, kun je de kleine expositieruimte van de scheepstimmerwerf binnengaan. Als je de glazen deur opent, gaat het licht aan en kom je alles te weten over de geschiedenis en de toekomst van deze Workumse werf. Je kunt een vrijwillige bijdrage geven om de restauraties te ondersteunen.  

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Scheepstimmerwerf De Hoop

Seburch 7
8711EE Workum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe