Direkt zum Hauptinhalt
Karte

De Fryske kaas

Lemmer

De Fryske maakt de allerlekkerste kaas, met een duidelijk doel: het duurzaam veranderen van het zuivelsysteem. Kaas maken waarbij de natuur herstelt, de boer fatsoenlijk verdient en zowel de koe als de weidevogel blij is. De tijd is rijp voor de Fryske!

De Fryske kaas is niet alleen erg lekker en met lokale melk geproduceerd, het is een kaas met een natuurinclusieve missie: zuivel maken inclusief weidevogels en biodiversiteit voor een levend Fries landschap.

De Fryske kaas werd begin 2017 geintroduceerd door ondernemer Catharinus Wierda uit Oudemirdum. Vier Friese boeren uit 'Waterland van Friesland' leveren de melk, ze komen uit de omgeving van Koudum en Aldegea SWF. De boeren zorgen goed voor de grutto en andere weidevogels en krijgen daarom een hogere melkprijs. Meer vraag betekent meer veehouders die mee kunnen doen en meer impact. De kaas zelf is van hoge kwaliteit en won in 2022 meerdere prijzen bij de World Cheese Awards, waaronder beste Goudse kaas ter wereld.

Ondernemers uit de regio bieden we een kaas met een eerlijk en lokaal verhaal. De verschillende leeftijden - Jonge, Belegere, Âlde en Stokâlde Fryske – zijn mooie kazen voor zowel de borrel, kaasplankjes als gerechten. In veel winkels in Zuidwest Friesland is De Fryske te koop en staat bij steeds meer restaurants op de kaart. Daarnaast is de kaas rechtstreeks te bestellen op www.defryske.frl.

Ook biedt De Fryske samen met andere lokale producenten een Frysk (borrel)pakket aan voor consumenten en bedrijven, met andere kazen, worst en bier.
Waar nodig helpen we ondernemers met goed communicatiemateriaal.

Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe