Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Voorjaarswandeling door het eeuwenoude Rysterbosk

Rijs

Vlakbij Rijs ligt het Rysterbosk. Hier kun je heerlijk wandelen over de statige lanen, uitkijken over het IJsselmeer en een bezoek brengen aan het sprookjesachtige vredestempeltje. In deze tijd van het jaar komen alle bomen weer uit hun winterslaap. De...

Vlakbij Rijs ligt het Rysterbosk. Hier kun je heerlijk wandelen over de statige lanen, uitkijken over het IJsselmeer en een bezoek brengen aan het sprookjesachtige vredestempeltje. In deze tijd van het jaar komen alle bomen weer uit hun winterslaap. De bladeren kruipen langzaam uit hun knopjes, waarna het groen van de bladeren prachtig afsteekt tegen de donkerbruine bast. Kortom, het Rysterbosk is een bezoek meer dan waard!

Als bomen konden praten, dan zou het in het Rysterbosk nooit meer stil zijn. In de 17de eeuw is dit bos aangelegd. Je vindt hier dan ook hele oude bomen, die veel hebben meegemaakt. De familie die het bos heeft aangelegd was niet geboren voor het geluk. Het begon met een mislukte aanleg van een succesvolle tabaksplantage en vervolgens gaf de landheer zijn fortuin stukje bij beetje weg aan de arme mensen in de omgeving. Het bos werd zelfs enkele weken gebruikt voor de lancering van V2 raketten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tegenwoordig is het dé plek om met de hele familie te genieten van de natuur! Trek je wandelschoenen aan en kom gezellig mee wandelen door het Rysterbosk.

Wanneer:
t/m 26 mei
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Voorjaarswandeling door het eeuwenoude Rysterbosk

Marderleane 2
8572 WG Rijs
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse

Suchen & Buchen

Reisegruppe