Rondvaart & zeiltocht

Van al dat water in en om Lemmer moet je natuurlijk even genieten. Watersporters weten, dat het landschap er vanaf het water ineens heel anders uitziet. Ervaar het zelf en maak een rondvaart. Vanuit Lemmer kun je dat doen op de comfortabele MS Waterpoort, die van alle gemakken en hulpmiddelen is voorzien. Wil je een rondvaart van twee of vier uur, een dag of een pannenkoekrondvaart? Wat jij wilt, het kan. Spreekt zeilen je meer aan, dan kun je ook meevaren op een authentieke Lemsteraak, de LE50. Gedurende een tocht van twee uur op het IJsselmeer kun je ervaren hoe de vissers vroeger hun geld probeerden te verdienen. 
Net even iets anders dan een rondvaart is de mogelijkheid van een zeiltocht vanuit Lemmer. Ook daarbinnen zijn weer meerdere mogelijkheden kleinschalige zeiltochten op een modern zeilschip waarbij je door de bemanning wordt vertroeteld. Je kunt natuurlijk ook met een groep een compleet skûtsje charteren en in overleg kan zo’n zeiltocht vaak naar eigen wens worden samengesteld.
En niet te vergeten de mogelijkheid om individueel of in een groep mee te zeilen op een traditioneel zeilschip, veelal meerdaagse tochten op onder meer de Waddenzee, het IJsselmeer, de Friese meren en de Oostzee. Ideaal voor teambuiding, bedrijfsuitjes en groepen jongeren of bijvoorbeeld een familiedag.