Ga naar inhoud
MAP

Unieke winkeltjes in Sneek

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Deze winkels maken jouw bezoek aan Sneek uniek.

Sneek is een uitstekende keuze voor een dagje winkelen. Sneek staat bekend als een levendige en gezellige winkelstad. Zowel de Friezen als de vele toeristen die jaarlijks op bezoek komen, worden aangetrokken door de aantrekkelijkheid van Sneek als winkelstad. Je ontdekt in Sneek een overvloed aan knusse boetiekjes en speciale winkeltjes waar je heerlijk kunt 'sneupen' (Friese woord voor neuzen). Bovendien kom je lokale bakkers tegen met heerlijke streekproducten om van te smullen. De lokale sfeer proef je niet alleen in het eten maar ook in de dranken, waaronder de beroemde Beerenburg. Na een dagje shoppen in Sneek kun je thuis het Friese gevoel vasthouden door met een glaasje Beerenburg of Beerinneburg te proosten.

Dus, of je nu op zoek bent naar unieke winkeltjes, lokale lekkernijen of gewoon wilt genieten van de gezellige sfeer, Sneek heeft alles in huis voor een geslaagde dag vol winkelplezier. Graag lichten we een paar leuke winkeltjes in Sneek uit.

Ontdek de unieke winkeltjes in Sneek

1/ Seizoensgebonden

1/ Seizoensgebonden Zijden boeken van Seizoensgebonden

Seizoensgebonden, een ware bloemkunstenaar op het gebied van zijden bloemen, boeketten, rouwbloemen en droogbloemen. Jacqueline, de bevlogen eigenaresse, haalt haar inspiratie rechtstreeks uit de natuur en tovert met passie de meest prachtige creaties tevoorschijn. Stap eens binnen in het prachtige pand op Grootzand 76a. Laat je verwonderen door de overvloed aan kleurrijke en unieke zijden bloemen en ontdek de vele mogelijkheden. Jacqueline haar werken zijn altijd uniek, op maat gemaakt en nooit hetzelfde. Ze vertelt je graag meer over de voordelen van zijden bloemwerken.

2/ Sterk en sVeer

2/ Sterk en sVeer Creatieve accessoires bij Sterk en sVeer

Aan Grootzand 42 vind je de moderne interieurwinkel Sterk en sVeer, waar ze eigentijdse en trendy items verkopen. Naast hun brede assortiment bieden ze ook deskundig interieuradvies en interessante workshops aan. Als je nieuwsgiering bent naar wat ze te bieden hebben, aarzel niet en stap binnen. Met het motto; ‘we verkopen niks wat je nodig hebt, maar je wordt er wel heel blij van’, word je van het bezoek zeer gelukkig.

3/ Ut snoepke

3/ Ut snoepke Zonen van Lydia zijn snoep aan het uitzoeken

Bij snoepwinkel Ut Snoepke waan je je in een waar snoepparadijs! Bij binnenkomst word je meteen verwelkomd door een regenboog aan kleuren en een heerlijke zoete geur. De uitgebreide selectie van snoep en lekkernijen is een feest voor jong en oud. Of je nu op zoek bent naar nostalgische snoepjes van vroeger of de nieuwste smaakvolle verrassingen, je vindt het hier allemaal. De Sneeker geitenkeutels, wijnballen, laurier staven, snoepkettingen maar ook suikervrije snoepjes rollen hier in veelvoud de toonbank over.

4/ LAB36

4/ LAB36 Gevel van LAB 36 in Sneek

LAB36 is een unieke combinatie van een woon & lifestyle winkel, stijlstudio en creatieve werkplaats. In de winkel vind je het exclusieve label MauveLAB, aangevuld met zorgvuldig geselecteerde merken die voornamelijk lokaal, duurzaam en handgemaakt zijn. Hierdoor krijg je een prachtige mix van producten. Een bezoek aan LAB 36 in Sneek is een ware beleving. Je kunt hier rustig rondsnuffelen, nieuwe ideeën opdoen en je laten verrassen door de unieke collecties. Of je nu een interieurlover bent of gewoon op zoek bent naar iets speciaals, deze woon- en lifestylewinkel zal je zeker niet teleurstellen!

5/ De Zuivelhoeve

5/ De Zuivelhoeve Verschillende soorten kazen in de Zuivelhoeve in Sneek

In de Zuivelhoeve winkel aan de Kruizebroerderstraat, vind je vele ambachtelijke kazen, verse zuivelproducten, vers gebrande noten, heerlijke borrelpakketten en andere lekkernijen. Zoek je naar een lekkere kaas voor bij de borrel, een verfrissende yoghurt voor het ontbijt, of gewoon zomaar wat lekkers? Je vindt hier altijd iets naar jouw smaak. Het personeel staat altijd voor je klaar om je te helpen bij het maken van de juiste keuze en ze geven graag advies over welke producten perfect bij jou passen.

6/ Stationsbloemenshop Sneek

6/ Stationsbloemenshop Sneek Winkel Speelman Bloemen in Sneek

In het prachtige pand op het station in Sneek vind je Stationsbloemenshop Sneek, ook wel bekend als Speelman Bloemen. Dit familiebedrijf is al 15 jaar een begrip in Sneek en je vind hier de prachtigste en kleurrijkste creaties voor elke gelegenheid. De bloemenwinkel is zeven dagen per week geopend, hoe handig is dat! Dus ook als je last-minute een bosje bloemen zoekt, bij Stationsbloemenshop Sneek kun je altijd terecht.

7/ Sytsma Antiek en Woonaccessoires

7/ Sytsma Antiek en Woonaccessoires Dressoir bij Sytsma Antiek en Woonaccessoires in Sneek

Op industrieterrein de Hemmen vind je Sytsma Antiek en Woonaccessoires. De winkel biedt een groot aanbod aan unieke meubels en woonaccessoires. Van antieke kasten en tafels, tot elegante lampen en spiegels. Neem gerust eens een kijkje en laat je verrassen door het veelzijdige aanbod. Wie weet vind jij daar wel dat ene bijzondere item dat jouw interieur compleet maakt.

8/ Blom Damesmode

8/ Blom Damesmode Winkel Blom Damesmode in Sneek

Bij Blom Damesmode aan de Oosterdijk vind je de laatste modetrends en de mooiste items in dameskleding. In de winkel vind je een fraaie verzameling van vele prachtige merken, zoals YAYA, Nukus en Msch Copenhagen. Maar ook Gerry Weber en Taifun vind je hier. Je kunt in de winkel samen met een modestyliste, jouw personal shopper, samen op zoek gaan naar de perfecte items die bij jouw smaak passen. Met zo’n honderd jaar ervaring doet Blom Damesmode iedere dag opnieuw zijn uiterste best om de klanten blij te maken.

9/ Kadoshop Harree

9/ Kadoshop Harree Pand Kadoshop Harree in Sneek

Ben je op zoek naar een uniek cadeau? Dan ben je bij Kadoshop Harree aan het juiste adres. Je vindt hier namelijk prachtige kadopakketten, lifestyle artikelen en souvenirs. In de schappen in de winkel pronken de Friese lekkernijen, spelletjes, t-shirts, verrukkelijke bieren, mooie accessoires en nog veel meer. Stel een prachtige pakket samen en het wordt met zorg voor je ingepakt. Een bezoek aan deze winkel staat garant voor een waar feestje. Graag tot ziens, of zoals ze in Sneek zeggen: harree!

10/ Weduwe Joustra

10/ Weduwe Joustra slijterij sneek

In één van de oudste panden van Sneek vind je distilleerderij Weduwe Joustra. Het bedrijf vindt zijn oorsprong in 1864, waar weduwe Anjenette Joustra-Reinders is begonnen met het maken van Beerenburg. Nu, zes generaties verder, wordt ditzelfde kruidige drankje nog steeds met toewijding gemaakt. Inmiddels wordt er veel meer verkocht dan alleen maar Beerenburg. Neem een kijkje in het nostalgische winkeltje en ontdek wat er allemaal gemaakt wordt.

Handige tips voor een dagje winkelen in Sneek:

Koopzondag in Sneek

Elke eerste zondag van de maand is het koopzondag in Sneek. Op deze dag zijn de winkels geopend van 13.00 tot 17.00 uur, waardoor je alle gelegenheid hebt om op je gemak te winkelen en rond te struinen.
Let op, niet alle winkels doen mee aan koopzondag.

Parkeren in Sneek

In het centrum van Sneek is het betaald parkeren. Overal is het 1e half uur parkeren gratis. Daarna is het € 0,80 per half uur. Vanaf 2 uren parkeren betaal je € 1,20 per half uur. Betaald parkeren is van maandag t/m zaterdag van 9.00 - 21.00 uur. Op zondag parkeer je gratis in het centrum van Sneek. Een groot parkeerterrein is bijvoorbeeld het Veemarktplein, de Normandiagarage en het Boschplein.

Sinds 2 januari 2024 is een gedeelte van de binnenstad van Sneek autoluw. Alle parkeerplaatsen in het centrum blijven bereikbaar. Klik hier voor meer informatie over de autoluwe binnenstad en parkeren in Sneek.

Met het openbaar vervoer naar Sneek

Sneek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zowel met de trein als bus. Sneek heeft 2 treinstations: Sneek Centraal en Sneek Noord.

 

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.