Ga naar inhoud
MAP

6x Culinair Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

In Waterland van Friesland kun je ontzettend leuk dineren en genieten van de heerlijkste gerechten. Je kunt elke avond weer een nieuwe plek vinden om gezellig te zitten. Misschien ben je deze keer wel opzoek naar een culinair avondje uit. Wil jij graag genieten van een prachtig gedekte tafel met een bijpassende wijn bij elk gerecht? Lees dan deze blog met 6 van de lekkerste culinaire restaurants in Zuidwest Friesland.

Lees hier meer over de 6 restaurants

1/ De Koperen Kees in Sneek

Een verfijnde keuken en een kennismaking met het onverwachte. Dit is wat Brasserie De Koperen Kees in Sneek je te bieden heeft. Atsje Schilstra en Leo de Ree zorgen ervoor dat iedere dag met passie en liefde voor hun vak de meest verrassende gerechten worden geserveerd. Of je nu kiest voor een drie, vier of vijf-gangenmenu of à la carte, er is keuze genoeg. Bovendien is er een passend wijnarrangement beschikbaar voor ieder gerecht. Dus ben jij toe aan een verrassende avond met gerechten gemaakt op hoog niveau? Dan is de Koperen Kees de plek voor jou.

Meer over de Koperen Kees
Een gerecht van brasserie De Koperen Kees.

2/ Restaurant Brugman in Bolsward

Ben je eens helemaal toe aan een avond verwennerij? Probeer dan eens een vijfgangen diner bij Restaurant Brugman in Bolsward. Elke avond wordt het eten bij restaurant Brugman met zorg samengesteld waardoor jij als gast wordt meegenomen op een culinaire trip. Elke zes weken wordt er een creatief nieuw vijfgangen diner samengesteld waar jij van kunt genieten. Vergeet natuurlijk niet de heerlijke wijnen die jouw maaltijd nog smakelijker gaan maken. Vertrouw op de kwaliteiten van de chef en zijn team en breng gauw een bezoekje aan Restaurant Brugman.

Meer over restaurant Brugman
Een gerecht van restaurant Brugman.

3/ Restaurant De Hinde in Hindeloopen

Als je wilt genieten van uitstekende gerechten gemaakt met streekproducten van kwaliteit, dan is Restaurant Logement de Hinde in Hindeloopen de plek voor jou. Geniet van een uitstekend driegangen diner of kies voor een van de spannende seizoensspecialiteiten. Combineer daarmee de perfecte wijnen die de smaak van jouw gerecht nog meer naar boven halen. Als je bij De Hinde gaat dineren weet je dat alle gerechten eerlijk en puur worden bereid met de meest verse ingrediënten. Dus sla dit culinaire restaurant zeker niet over als toe bent aan een avond heerlijk dineren.

Meer over Restaurant De Hinde
Een gerecht van De Hinde.

4/ Restaurant Vis en Meer in Woudsend

Een avondje puur genieten. Dan moet je bij restaurant Vis en Meer in Woudsend zijn. Iedere dag verrast de chef en zijn team de gasten met creatieve en smaakvolle gerechten die vol met passie zijn bereid. Je kunt hier genieten van de meest verse en ook nog eens duurzame ingrediënten van top kwaliteit. Bovendien krijg je tijdens je diner ook nog eens met zorg geselecteerde wijn geserveerd. Vis en Meer maakt uit van Fryslân Culinair en wordt al jarenlang beloond door de culinaire gids “LEKKER 500”. Een bezoek aan restaurant Vis en Meer zal zeker een onvergetelijke ervaring zijn.

Meer over restaurant Vis en Meer
Gerecht van restaurant Vis en Meer.

5/ Restaurant De Jouster Toer in Joure

Voor een andere overheerlijke culinaire maaltijd moet je bij restaurant De Jouster Tour in Joure zijn. Dit sfeervolle restaurant is bekroond door Culinair Friesland waardoor ze garant staan voor uitstekende maaltijden. Chef-kok en vinoloog Johan Schotanus kookt samen met zijn team iedere dag vol passie en enthousiasme. Laat jezelf verassen door te kiezen voor een van de gangenmenu’s of kies à la carte.  Met de verse en regionale producten die worden geserveerd is er nooit een verkeerde keuze. Bij elk gerecht is er een bijpassende wijn die de smaak van je gerecht nog meer naar boven haalt. Dus geef je zintuigen de ultieme culinaire ervaring en breng en bezoek aan De Jouster Tour.

Meer over Restaurant De Jouster Toer
Gerecht van De Jouster Toer.

6/ Hotel en restaurant Jans in Rijs

Wil je graag genieten van een culinair diner omringd door de natuur? Dan is Hotel Restaurant Jans in Rijs de plek waar je moet zijn. Gelegen in het prachtige Gaasterland krijg je hier de kans om te genieten van smaakvolle maaltijden. Door gebruik te maken van regionale- en seizoensgebonden producten serveert de chef-kok en zijn team bij Jans met zorg bereide drie of vier gangenmenu’s en heerlijke gerechten van het à la carte menu.  Het is ook zeker een aanrader om eens een keer deel te nemen aan de wijn- en spijsavond waarbij je een heerlijk viergangenmenu krijgt geserveerd met bijpassende wijnen. Dus als je toe bent aan rust, ruimte én een culinaire maaltijd, dan is Hotel Restaurant Jans de plek waar je moet zijn.

Meer over Hotel en Restaurant Jans
Een gerecht van hotel en restaurant Jans.

Misschien vind je dit ook interessant

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.