Ga op wereldreis in Waterland van Friesland

Waarom zou je ver weg gaan als hier de hele wereld aan je voeten ligt? Want: ‘n Stranddagje? ‘Playa’ genoeg aan de IJsselmeerkust of Friese meren. Je even in Venetië wanen? Stap eens op een rondvaartboot. Tot jezelf komen op pelgrimstocht? Wandel onze ‘Santiago de Compostella’. Wilde dieren spotten? Wist je dat er hier bijzondere vogels zoals de oehoe, zeearend en zelfs flamingo’s te zien zijn? Cultuur snuiven? Ga naar één van de vele musea en ontdek onze geschiedenis. Ga je mee op wereldreis?

cliffs of moher

cliffs of moher

De veelbezongen Ierse ‘Cliffs of Moher’ zijn het einde. Zowel figuurlijk als letterlijk. Wist je dat deze kliffen behoren tot de meest gevaarlijke toeristische attracties? Dus waarom niet liever eerst een selfie op de Oudemirdumer klif en zien hoe dat bevalt? Met z’n hoogste punt van zes meter hoogte boven NAP minder spannend, maar zeker niet minder leuk.

vamos a la playa

vamos a la playa

Op de stranden aan het IJsselmeer beleef je het ultieme a la playa-gevoel. Het water is ondiep, waardoor het goed vertoeven is voor kleine kinderen.

venetië

venetië

Wat in Venetië gondel is, is hier een skûtsje, praam of aak. Dus waarom niet eens opstappen? Elke dag vertrekt er wel één.

côte d'azur

côte d'azur

Een Côte d'Azur beleving zonder het bijbehorende prijskaartje? Met een boot kun je hier alle kanten over ons uitgekiende netwerk van waterwegen en meren.

citytrip

citytrip

Ga op stedentrip in Waterland van Friesland want hier wachten zeven ‘schatjes van stadjes’. Met elkaar verbonden door water. Alle zeven zijn het heuse Elfstedensteden.

santiago

santiago

Stilstaan bij wat écht belangrijk is in het leven? Daarvoor hoef je niet te voet naar Santiago de Compostella. Doe eerst eens de pelgrimsroute Sint Odulphus.

cultuur snuiven

cultuur snuiven

© Jopie Huisman Museum

Een cultureel dagje tijdens je vakantie plannen kan ook gewoon hier. Raak geïnspireerd door de geschiedenis van Waterland en onze kunstenaars.

trevifontein

trevifontein

Krijg in Waterland zeven voor de prijs van één met de fonteinen in onze zeven Elfstedensteden. Elke fontein verwijst naar de historie en het karakter van deze stad.