Ga naar inhoud
MAP

Moledei Súdwest-Fryslân in Cornwerd

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Cornwerd

De meeste molens in het gebied van de gemeente Súdwest-Fryslân zullen deze zondag draaien en bij voldoende wind volop in bedrijf zijn. Afgelopen jaren was er op deze molendag in ieder geval genoeg wind, water en graan om meel van te malen en hout om tot...

De meeste molens in het gebied van de gemeente Súdwest-Fryslân zullen deze zondag draaien en bij voldoende wind volop in bedrijf zijn. Afgelopen jaren was er op deze molendag in ieder geval genoeg wind, water en graan om meel van te malen en hout om tot planken te zagen. Op de unieke molen dag In de gemeente Súdwest-Fryslân kunt u dit allemaal mee beleven en ervaren hoe het destijds in zijn werk ging, er staan meer dan 30 windmolens in onze gemeente. Meer 25 molens zullen mee doen aan deze molendag. Het merendeel van de molens zijn poldermolens, maar ook enkele houtzaag- en korenmolens, de Amerikaanse windmotoren, en zelfs een Tjasker staan binnen onze gemeentegrenzen. Op het gebied van polderbemaling zijn er diverse typen molens, te weten achtkante grondzeilers, spinnekop-molens, boerenmuontsen, grote en kleine windmotoren en tjaskers. Er is bewust gekozen voor de laatste zondag van november, in dit jaargetijde kunnen de molens laten zien waar ze voor gebouwd zijn malen, zagen en pompen. Iets wat op de landelijke of Friese Molendagen vaak niet kan, omdat er meestal vanwege het weer op deze molendagen niet gemalen mag of kan worden bij gebrek aan wind en water.

 
De molens zijn geopend van 11.00- 16.00 uur en de toegang tot de molen is gratis.

Kijk op onze website www.molenstichtingswf.nl voor de actuele lijst met alle deelnemende molens in onze meest molenrijke gemeente van Nederland.

Wanneer:
t/m 26 november
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Moledei Súdwest-Fryslân in Cornwerd

Cornwerdermolen
Sotterumerdijk 19 3
8753 JA Cornwerd
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.