Ga naar inhoud
MAP

Lezing over werkende molens in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân

Bezoekerscentrum Mar en Klif, Oudemirdum

Lezing door molenaar Jan Huls, over molens in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Jan Huls is molenaar van Molen Nijhuizum.

Krijg je een tik van de molen als je er kennis mee maakt? Volgens molenaar Jan Huls die deze lezing verzorgt, in de goede zin van het woord wel!    Aan de horizon zag men eeuwenlang in alle windrichtingen wel een molen. Nu vervult een enkele nog steeds een belangrijke rol in het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Het zijn prachtige werktuigen die water uit de polder malen, graan malen of hout zagen. Ze hebben er voor gezorgd dat we droge voeten kregen én dat er in de Gouden Eeuw welvaart in ons land kwam.

Een lezing met een tik dus, waarin interesse ontstaat zodat u meer te weten komt. Zien de molens in het Friese land er hetzelfde uit? Zijn er verschillende types? En wat is hun functie en hoe uniek is dat allemaal? Naast het specifieke van met name poldermolens in een schitterend gebied, wordt de lezing doorspekt met doorkijkjes naar de toekomst, zoals verdroging, vernatting, zeespiegelstijging en verzilting. Een lezing met levende monumenten en momenten.

Wanneer:
12 november
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lezing over werkende molens in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Bezoekerscentrum Mar en Klif

De Brink 4
8567 JD Oudemirdum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.