Ga naar inhoud
MAP

GRÛN

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Omke Jan, Woudsend

Hoe smaakt ons Friese landschap? Ontdek het bij GRÛN, de tweedaagse samenwerking tussen Omke Jan en SFYN. Meer aandacht voor het Friese terroir, een tweedaags event.

Chef-kok Ruben Schippers kookt een vijfgangenmenu waarin je lokale omgeving doorklinkt in de smaken van zijn ingrediënten: vis uit ons water, vlees van ons land en groentes uit onze aarde.

De smaak van onbewerkt voedsel, zoals groente of melk, wordt bepaald door de unieke wisselwerking tussen de boer, de bodem en ons klimaat. Waar je in wijn mineralen of grondsoort kunt terug proeven, vind je op 31 mei en 1 juni 2023 de smaak van onze regio terug in het menu van GRÛN. Slow Food Youth Network en Omke Jan nodigen daarom ook tuinders, vissers en boeren uit, die je iets vertellen over hun terroir en wat er op ons bord ligt.

Zo krijgen we bezoek van aspergeboer Jelmer Albada van Gaast’sperges, die je gepassioneerd meeneemt naar het verhaal van zijn zandgrond waarop het witte goud kan groeien.

Terroir, de Franse vertaling van GRÛN, is een bekend begrip uit de vinologie, dat de invloed beschrijft van factoren als zonuren, samenstelling van de aarde of helling op de smaak van wijn. Op 31 mei en 1 juni staan we met GRÛN uitgebreid stil bij de invloed van de elementen op ons regionale smaakpalet. Het herkennen en waarderen van de unieke smaken van onze omgeving, is voor Omke Jan en Slow Food Youth Network van groot belang. Het unieke van deze regionale smaken en het bijbehorende vakmanschap van boeren, tuinders, molenaars en vissers vinden SFYN en Omke Jan enorm belangrijk. Die passie delen we graag tijdens het tweedaagse event GRÛN bij Omke Jan.

Datum: woensdag 31/5 en donderdag 1/6
Vijfgangendiner incl. aperitief, tafelwater, brood en boter. Prijs € 69 p.p.
Daarnaast is er een uniek GRÛN-drankenarrangement beschikbaar.
Reserveren kan via de reserveren button op www.omkejan.nl 

Inloop 18.00 tot 18.30 uur

Meer informatie www.omkejan.nl/grun

Wanneer:
t/m 1 juni
Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.