Ga naar inhoud
MAP
Beleef de lente met Sail Events Friesland!

Beleef de lente met Sail Events Friesland!

Het voorjaar is één van de mooiste seizoenen van het jaar. De lente is het seizoen van krokussen, dartelende lammetjes in de wei en vogelnesten. Buiten wordt de natuur steeds groener en de zon laat zich weer wat vaker zien. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles bruist weer van energie. Tijd om naar buiten te gaan! Stap op onze luxueuze Lemsteraak ‘de Blaauwe Walvisch’ en laat je meenemen over het mooie water van Friesland.

Tijdens de tour ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ v…

Het voorjaar is één van de mooiste seizoenen van het jaar. De lente is het seizoen van krokussen, dartelende lammetjes in de wei en vogelnesten. Buiten wordt de natuur steeds groener en de zon laat zich weer wat vaker zien. De natuur ontwaakt uit haar winterslaap en alles bruist weer van energie. Tijd om naar buiten te gaan! Stap op onze luxueuze Lemsteraak ‘de Blaauwe Walvisch’ en laat je meenemen over het mooie water van Friesland.

Tijdens de tour ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ vertrekken we met onze Lemsteraak ‘de Blaauwe Walvisch’ vanuit het pittoreske watersportdorp Woudsend en maken dan een prachtige route langs de dorpen Heeg en Sloten. Het schip zal dan door mooie vaarten gaan met langs de kant het opkomende riet en zingende vogels. Je ziet de vele kleuren groen van de weide, de boerderijen die druk in de weer zijn met het vee dat weer naar buiten gaat. Kalfjes lammetjes of jonge eendjes, ze zullen allemaal te zien zijn.

Tijdens deze “Lentedag” varen we ook over de mooiste Friese meren als het Heegermeer en Slotermeer langs de Brekken en de Coevorden. Daar ervaar je wat meer golfslag en zal het schip mooi kunnen zeilen. Verderop in deze prachtige vaartocht zie je op het Princes Margriet kanaal de bedrijvigheid van grote vrachtschepen die via Sneek naar uiteindelijk Delfzijl en richting Duitsland varen. De “Blaauwe Walvisch” is groot genoeg om deze schepen te “omzeilen” en eventuele stroming aan te kunnen. Ieder zal zich als gast veilig voelen aan boord van onze aak. Binnenin de kombuis van de Lemsteraak is er aandacht voor de smaak van typisch Friese streek producten. Deze worden verwerkt in een prachtige biologische lunch.

De lunch zal genuttigd worden aan boord. Bij mooi weer heerlijk aan dek of in de kuip als het wat fris of te vochtig is. Je kunt dan lekker aanschuiven aan tafel in de salon van het schip. U zult de ruimte en luxe van het schip daar ervaren.

Als laatste komen we over een klein meertje de “Noarderee” waar we de zeilen strijken en het schip klaar maken om af meren aan de kade in Woudsend. Daar kunnen we gezellig afsluiten met een borrel en kunt u eventueel het dorp nog in gaan. Het heeft mooie horecazaken en als u kunnen we zelfs daar aan de kade afmeren.

Hoe ziet: ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ er uit?

09.30 Ontvangst aan boord met koffie en thee met Friese oranjekoek
10.00 Inschepen en uitleg door onze Friese schipper Cyrus
10.15 Afvaart over de Friese meren en vaarten
11.45 Aanmeren in Sloten
12.00 Lunchen aan boord
13.15 Afvaart over de Friese meren en vaarten
16.00 Terugkomst in de haven
           Borrelen aan boord (optioneel)
17.00 Afsluiten

Catering aan boord
Sail Events Friesland biedt tijdens ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ een uitstekende catering service aan boord. Wij hebben in samenwerking met de lokale ondernemers verschillende arrangementen samengesteld. Tijdens of na de ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ kunnen wij een koffietafel, lunch, proeverij of borrel voor u verzorgen. Het bestellen hiervan gaat heel eenvoudig via ons reserveringsformulier. Door onze vele mogelijkheden zijn wij in staat om aan al uw wensen te voldoen. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden omtrent catering en eventuele dieetwensen. Op basis hiervan wij denken graag met u mee en stellen wij een op maat gemaakt arrangement samen.

Tip
‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ is een echte aanrader als start van een familiedag, personeelsuitje, bijeenkomst, vergadering of teambuilding. Combineer ‘Beleef de lente met Sail Events Friesland!’ met een koffietafel of lunch op één van Frieslands mooiste (vergader) locaties op of aan het water of in combinatie met een activiteit. Varen jullie liever wat later? Bekijk dan onze middagtocht, namiddagtocht of avondtocht.

Algemene info
Vertrek: 9.30 uur
Tijdsduur: 6,5 uur
Kosten: 117,50,- per persoon (met een minimum van 5 personen, inclusief lunch)
Het schip is een kwartier voor afvaart voor u geopend
Schoeisel: Gympen
Kleding: Windjack
Er wordt alleen gevaren als de weersomstandigheden het toelaten
Wij volgen de richtlijnen van het RIVM

Twijfelt u of heeft u nog vragen, wij helpen u graag verder bel met: 0623284719 of mail naar: info@saileventsfriesland.nl

Wanneer

  • Dagelijks t/m 20 juni 2022 09.30 - 17.00 uur

Neem alvast een kijkje

Prijzen

  • € 117,50
  • Betaalmogelijkheden: Contant, Online

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.