Ga naar inhoud
MAP

'Zero-Waste' menu bij D'Ald Herberch

d'Ald Herberch Gaastmeer, Gaastmeer

Restaurant D'Ald Herberch in Gaastmeer bereidt naast de menukaart een wisselend 3-gangen 'Zero-Waste' menu om voedselverspilling tegen te gaan.

Restaurant D'Ald Herberch in Gaastmeer blijf deze herfst en winter geopend voor lunch, diner en borrel. Naast gerechten met Friese streekproducten kun je ook genieten van een 3-gangen 'Zero-Waste' menu. Hiervoor worden “buitenbeentjes” gebruikt van de groenteboer, onverkochte broden van Bakkerij Ypma, of een smaakvolle bouillon van graten van de gerookte paling  van visser Andries'. Dat zijn producten waar je heel iets lekkers van kunt maken, en die echt zonde zijn om weg te gooien. "Zo verspillen we minder, steunen we de lokale ondernemers en houden we het betaalbaar voor onze gasten deze winter".

Nu het milieu nog vaker het onderwerp van gesprek is en veel vaste lasten “duurder” worden wilde het team van D’Ald Herberch iets doen om haar leveranciers te ondersteunen en het betaalbaar te houden voor haar gasten. Daarom neemt het restaurant groenten en fruit af die niet de juiste vorm hebben (buitenbeentjes), brood dat niet verkocht is in de bakkerij of afsnijsels die normaliter in de
reststroom verdwijnen. 

Het restaurant wil haar gasten graag inspireren om ook thuis minder voedsel weg te gooien. Zo kun je wentelteefjes maken van oud brood en kun je heerlijke bouillon maken van de schillen en afsnijsels van je groenten. Of vraag pake of beppe eens om een leuk recept, vroeger was hergebruiken veel normaler en misschien ontdek je een heerlijk gerecht!

Wanneer:
t/m 31 maart

Hier vind je 'Zero-Waste' menu bij D'Ald Herberch
d'Ald Herberch Gaastmeer

Adres:
Munkedyk 46
8611 JR Gaastmeer
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.