Ga naar inhoud
MAP

Viking Games - Open Museum Maand

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Museum en werkplaats Houtstad IJlst, IJlst

Houtstad IJlst bereidt zich voor op een opwindende en historisch doordrenkte maand vol Viking-avonturen, met als hoogtepunt de Viking Games op 4 november waar lokale held Wout Zijlstra en zijn vrienden strijden om de felbegeerde Viking bokaal.

Houtstad IJlst Verwelkomt de Vikingen in November

Bereid je voor op een spannende reis terug in de tijd, want de Vikingen nemen Houtstad IJlst over in november! Op 4 november 2023 worden de Viking Games georganiseerd, waar de beroemde Fries, Wout Zijlstra, en zijn vrienden de strijd aangaan om de felbegeerde Viking Bokaal. Wie zal zich kronen tot de sterkste Fries of Friezin bij het boomstam sjouwen? Bovendien kun je het Vikingschip bewonderen dat aan de wal ligt in al zijn glorieuze pracht!

De Vikingen, die bekend staan om hun plunderingen maar ook als bedreven handelaren met een uitgebreid netwerk, hebben hun sporen nagelaten, zelfs in IJlst. De eerste Vikingaanval op deze kusten vond plaats in 810 n.Chr. Volgens overleveringen viel een indrukwekkende vloot van meer dan 200 schepen de Friese eilanden aan, gevolgd door aanvallen op het vasteland. Pas nadat 100 pond zilver werd betaald, vertrokken de Vikingen weer. Frisia zou in de jaren daarna nog vele malen worden aangevallen. In de maand november kunnen kinderen aan de hand van verhalen en opdrachten ontdekken wat het betekent om een Viking te zijn in het oude Frisia.

Op zaterdag 4 november zal Wout Zijlstra de uitdaging aangaan om als een ware Viking te strijden. Kom je krachten meten en doe mee aan de strijd om de Viking Bokaal.

Speciaal voor de Open Museum Maand is de replica van het oorlogsschip Skuldelev V, dat oorspronkelijk rond 1030 werd gebouwd, aangemeerd in Houtstad IJlst. Dit historische schip is een blikvanger en biedt een zeldzame kans om de geschiedenis van dichtbij te ervaren. Ook bewonder je daar het enorm grote katapult wapen: de Blijde, dat in opdracht van het Fries Museum is gebouwd door ROC Friese Poort.

Gedurende de hele maand november zullen er demonstraties en workshops plaatsvinden over houtbewerking, geschikt voor zowel jong als oud. Het belooft een boeiende en historische maand te worden in Houtstad IJlst, waar de Vikingen herleven en de geschiedenis tot leven komt.

Wanneer:
t/m 4 november 2023
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Viking Games - Open Museum Maand
Museum en werkplaats Houtstad IJlst

Houtstad IJlst
Sneekerpad 14
8651 NE IJlst
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.