Ga naar inhoud
MAP

Fietsen of wandelen mét oversteek van pontjes

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Gaastmeer

Een aantal veerpontjes in Zuidwest Friesland varen al vanaf maart. Kom ook fietsen of wandelen en steek het water over met een veerpontje.

Een aantal veerpontjes in Zuidwest Friesland gaan al in maart in de vaart. Kom ook fietsen of wandelen en steek het water over met een veerpontje.

Het gaat om de volgende voetveren en fietspontjes: 

Deze pontjes gaan op zaterdag en zondag in maart 2023 al (eerder) varen. Maak van deze unieke gelegenheid gebruik met deze speciale pontje wandel- en fietsroutes mét overzet.

Stempelen voor bierenburg
Extra leuk: bij een oversteek ontvang je een stempel op een speciale stempelkaart, verkrijgbaar bij de pontjes die doorvaren en deelnemende horeca. Of download zelf de stempelkaart. Heb je alle verschillende stempels verzameld van de deelnemende pontjes? Gefeliciteerd! Ontvang gratis ‘Opfrieser’ wanneer je met alle zes pontjes (inclusief pont Hooidammen – Veenhoop) een oversteek hebt gemaakt. Kijk hier voor alle info over deze stempelactie.

Heb je behoefte om uit te waaien, oftewel ‘útwaaie’ in het Fries? Dan zijn de wintermaanden perfect om Waterland van Friesland te verkennen. In deze maanden is het lekker rustig in Friesland; de wandel- en fietspaden heb je regelmatig voor jezelf. Reken wel op veel ganzen die je tijdens je wandeling of fietstocht vergezellen, ze overwinteren hier en gakken er gezellig op los.

Wanneer:
t/m 26 maart

Hier vind je Fietsen of wandelen mét oversteek van pontjes

8611 Gaastmeer
Plan je route

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.