Ga naar inhoud
MAP

’n Musikale Reis – Afrikaanse en Nederlandse poëzie in liedvorm

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Galerie Lytse Skientme, Koudum

Duo Duin & Berg: Afrikaanse en Nederlandse (en Friese poëzie in liedvorm door componiste/pianiste Yolande van den Berg en zangeres Gelske van der Duin in Galerie Lytse Skientme in Koudum.

’n Musikale Reis – Duo Duin & Berg met Afrikaanse en Nederlandse poëzie in liedvorm

Elk optreden in Galerie Lytse Skientme is bijzonder en dat geldt zeker voor dat van het Duo Duin & Berg. Niet eerder hadden we een concert van klassiek geschoolde zang en piano met daarbij achtergrondbeelden. En dan ook nog van gezongen poëzie in het Zuid-Afrikaans, Nederlands én het Fries. Unieker kan het niet!

Duin & Berg zijn twee sprankelende persoonlijkheden die samen graag muziek maken. Zij tillen de toeschouwers op en nemen ze mee op reis door de Lage Landen en Zuid-Afrika, verfrissend en verrassend! Met prachtige teksten op eigengemaakte muziek en de mooiste covers beschrijven ze de natuur, de liefde en alles wat anderszins het leven de moeite waard maakt. Voor hun reis naar Zuid-Afrika in juli 2023 hebben ze hun programma aangevuld met een aantal pareltjes uit de Nederlandse literatuur, zodat niet alleen Zuid-Afrika, maar ook de Lage Landen zullen worden bezongen.

Duo Duin & Berg bestaat uit componiste en pianiste Yolande van den Berg en zangeres Gelske van der Duin. Opgegroeid in Zuid-Afrika, maakt Yolande op 27-jarige leeftijd de overstap naar Nederland, waar ze tot haar verrassing de liefde van haar leven tegen het lijf loopt en ze besluit in Nederland te blijven. Maar Zuid-Afrika blijft natuurlijk trekken. De taal blijkt een grote inspiratiebron te zijn en op de teksten van bekende dichters maakt ze haar eigen composities.

Tijdens haar conservatoriumstudie in Nederland ontmoet ze Gelske van der Duin, een zielsverwant op muzikaal gebied. Na het afronden van hun studie krijgt hun samenwerking vleugels en besluiten ze om als Duo Duin & Berg hun muzikale droom verder uit te werken: inspirerende luisterliedjes die op vlotte wijze aan elkaar worden verbonden, ondersteund door prachtige foto’s om de luisteraars mee te nemen op een muzikale reis! Het duo brengt de gedichten in het Nederlands, Fries en Zuid-Afrikaans.

Yolande van den Berg is afgestudeerd aan het conservatorium en heeft een bloeiende pianolespraktijk. In 2012 kwam een CD uit, Gedig vir jou, met door haar gecomponeerde toonzettingen van bekende Zuid-Afrikaanse dichters zoals Elisabeth Eybers, Ernst van Heerden en Elrika van der Walt.

Gelske van der Duin is afgestudeerd aan het conservatorium als klassiek zangeres en heeft een uitgebreide lespraktijk in Den Haag. Daarnaast treedt zij regelmatig op als soliste bij diverse gelegenheden. Gelske zingt gedichten in het Nederlands, het Fries en in haar moedertaal, Zuid-Afrikaans.

Het optreden van Duo Duin & Berg in Galerie Lytse Skientme (Hoofdstraat 26 in Koudum) begint om 15.00 uur en kost € 15,00 inclusief pauzedrankje. Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar! Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com.

Wanneer:
t/m 18 februari
Prijsinformatie:
Vanaf € 15,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je ’n Musikale Reis – Afrikaanse en Nederlandse poëzie in liedvorm
Galerie Lytse Skientme

Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
8723BH Koudum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.