Ga naar inhoud
MAP

Maria Kraaijkamp en Sjamke de Voogd

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Makkum

Maria Kraaijkamp won in 2020 de Makkumer publieksprijs tijdens het AKF. Als deel van haar prijs komt ze nu spelen met haar eigen programma, in samenwerking met Sjamke de Voogd. Maria speelt haar voorstelling “Meh”, Sjamke speelt “Dingen die nooit af”.

Een aanstormend talent dat moedeloos komt aansloffen. Maria Kraaijkamp (1983) ziet het sinds kleins af aan al somber in. Ze is het zonsverduisteringetje in huis maar maakt er gelukkig wel muziek bij. Ze stond in 2019 in de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival en was in 2022 finalist van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. 


In de voorstelling ‘Meh.’ vertelt Maria over hoe is het om je een leven lang meh te voelen; misschien bèn je dan wel gewoon meh. Door middel van herkenbare liedjes, hilarische observaties en droogkomische verhalen laat ze zien dat het ok is om je niet ok te voelen.Voogd - Dingen die nooit af

Sjamke staat al 22 jaar met haar zus Nellerike in de Nederlandse theaters. Na de finale van het Leids Cabaret Festival in 2001 toerden zij als Zusje Voogd en sinds 2008 als VET kindercabaret. Vijf jaar geleden begon Sjamke met het schrijven aan solomateriaal, maar het is nooit af. Het bleek een terugkerend thema.

‘Dingen die nooit af’ gaat over grenzeloosheid. Het leven als eindeloze ontdekkingstocht. Want wat als je je grootste passie en talent misloopt? Gevolg: een onnavolgbare gezinssituatie, odes aan alle exen, alles tellen om ontelbaarheid en oneindigheid tegen te gaan, belangrijke anekdotes over okselhaar en biefstuk… Genieten van alle vraagstukken die het leven te bieden heeft.
 

Wanneer:
t/m 25 november
Prijsinformatie:
Vanaf € 10,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Maria Kraaijkamp en Sjamke de Voogd

DG Kerk Het Kasteeltje
Bleekstraat 11
8754 Makkum
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.