Ga naar inhoud
MAP
expositie gemeentehuis joure

Tentoonstelling - WIJ...doorbreken de cirkel van geweld

Contact

Adres:
Gemeentehuis Joure
Herema state 1
8501 AA Joure
Plan je route
Afstand:

Meer informatie

Lees meer

In het gemeentehuis in Joure is van 14 februari tot en met 4 juni de reizende tentoonstelling WIJ… doorbreken de cirkel van geweld te zien.

30 artistieke portretten op grote posters en een fotokrant tonen de verhalen van slachtoffers van huiselijk geweld en k…

In het gemeentehuis in Joure is van 14 februari tot en met 4 juni de reizende tentoonstelling WIJ… doorbreken de cirkel van geweld te zien.

30 artistieke portretten op grote posters en een fotokrant tonen de verhalen van slachtoffers van huiselijk geweld en kindermishandeling. Maar ook van degenen die een belangrijke rol speelden in het doorbreken van de cirkel van geweld. Samen vertellen ze hoe het hen is gelukt. Hun verhalen en portretten dienen als aanjager om dit lastige onderwerp bespreekbaar te maken. En om ons te motiveren en aan te zetten tot handelen. Niet langer wegkijken of doorverwijzen, maar inzien dat we zelf iets kunnen betekenen voor de slachtoffers. Of het nu gaat om kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, mannen of vrouwen. Want verstopt achter angst, schaamte, onmacht of misplaatste loyaliteit voltrekt zich in de samenleving dagelijks een stille ramp die nauwelijks wordt gesignaleerd. Geweld - seksueel, fysiek of psychisch - in een omgeving waarin je je veilig zou moeten voelen laat diepe sporen na.

In Nederland zijn jaarlijks 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen het slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Deze reizende expositie is een initiatief van de stichting Open Mind samen met het overheidsprogramma Geweld hoort nergens thuis. De overheid heeft een belangrijke taak in het tegengaan van geweld, maar komt vaak niet verder dan de voordeur. De samenleving ziet veel meer, of kan veel meer zien. Iedereen kan een specifieke rol spelen.

De tour van de multimediale tentoonstelling is gestart in Rotterdam en reist langs diverse gemeenten. Gemeente De Fryske Marren staat met de tentoonstelling in het gemeentehuis achter de slogan Niets doen is geen optie! van de stichting Open Mind.

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag en donderdag t/m 4 juni 2022 09.00 - 16.00 uur
  • Elke maandag t/m 4 juni 2022 13.00 - 20.00 uur
  • Elke vrijdag t/m 4 juni 2022 09.00 - 12.00 uur

Prijzen

  • Gratis

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.