Ga naar inhoud
MAP

Sytse ten Hoeve lezing 'Friese Pastorieën'

Nijland

Op zondag 10 maart 2024 zal de derde Sytse ten Hoeve lezing worden gehouden. Deze keer komt Albert Reinstra, bouwhistoricus en senior-specialist kerkelijke bouwkunst bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vertellen over de dorpspastorieën in Fryslâ...

Nijland - Op zondag 10 maart 2024 zal de derde Sytse ten Hoeve lezing worden gehouden. Deze keer komt Albert Reinstra, bouwhistoricus en senior-specialist kerkelijke bouwkunst bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed vertellen over de dorpspastorieën in Fryslân, specifiek over de bouwkunst en interieurs door de eeuwen heen.

Albert Reinstra zal ingaan op de Friese dorpspastorieën, een onderwerp dat Sytse ten Hoeve (naamgever van deze lezingenreeks) zeer ter harte ging. Niet alleen vanwege de markante bewoners, de priesters en predikanten, maar vooral ook vanwege de bouwkunst en de interieurs. Aan de hand van de bijzondere en oude pastorie in Nijland worden vergelijkingen gemaakt met andere Friese voorbeelden. De laatmiddeleeuwse resten van pastorieën van de priesters komen aan de orde, net als de vele fraaie en statige ambtswoningen voor de protestantse dominees daarna. Wat beoogden de opdrachtgevers, en wie waren ze.

Wanneer:
10 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 5,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Sytse ten Hoeve lezing 'Friese Pastorieën'

Nicolaaskerk
Tsjerkegrêft 2
8771 SJ Nijland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.