Ga naar inhoud
MAP

Rondvaart met de LE50 vanuit Lemmer

LE 50 - Rondvaarten met een authentieke Visserman aak, Lemmer

Wie in Lemmer is, moet eigenlijk even het water op. Een bijzondere beleving is dan een rondvaart te maken met een Lemsteraak: de LE50.

Wie in Lemmer is, moet eigenlijk even het water op. Een bijzondere beleving is dan een rondvaart te maken met een Lemsteraak: de LE50.

Leun achterover en ontspan terwijl de LE50 door de Lemstersluis zeilt voor een prachtige zeiltocht in de Lemster Baai van het IJsselmeer. De ervaren schippers en hun bemanning delen prachtige verhalen over het schip en de omgeving terwijl je meevaart.

Ga jij mee met een zeiltochtje op deze unieke aak? Vanuit Lemmer vertrekt deze om 13:00 uur vanaf de vaste ligplaats voor het standbeeld ‘De Fiskerman’ en de bank ‘steven LE50’ aan de Oudesluis (Kortestreek). Na ongeveer twee uur ben je weer terug in het centrum van Lemmer en heb je tijd genoeg om na te genieten van een fijne zeilmiddag. 
Reserveer wel je kaartjes, want er is een maximum van 12 deelnemers. Als de tocht vol zit wordt er om 15:30 uur nog een tocht georganiseerd. Neem hiervoor contact op met VVV Lemmer via bovenstaande gegevens.

De LE50 is één van de vele Lemsteraken die in Lemmer zijn gebouwd. De LE50 is een visserman-aak en is steeds in goede originele staat onderhouden. De stichting LE50 is trotse eigenaar en heeft als doel een stukje Lemster historie niet alleen maar in beeld te brengen, maar ook te laten ervaren hoe het is om met zo’n Lemsteraak (mee) te zeilen.

Wanneer:
t/m 13 oktober
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,50
Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.