Ga naar inhoud
MAP

Lemster Visserijdagen 2024

Lemmer

De Lemster Visserijdagen 2024 staan allicht de rol voor 14, 15 en 16 juni 2023. Bij deze Lemster Visserijdagen ligt het accent op de authentieke, maritieme ambiance in dit dorp tussen IJsselmeer en Friese Meren.

De Lemster Visserijdagen 2024 staan voor 14, 15 en 16 juni 2023 op het programma. Bij deze Lemster Visserijdagen ligt het accent op de authentieke, maritieme ambiance in dit dorp tussen IJsselmeer en Friese Meren. Sfeer, decor en straatbeeld in centrum Lemmer passen mooi in dit kader. Extra cachet geven de vele rood-gele, Lemster vlaggen. Kijk t.z.t. op: https://www.facebook.com/lemstervisserijdagen/

Zakslaan
Waarschijnlijk is er op zaterdagavond 15 juni vanaf 20.00 uur weer het populaire Open Fries Kampioenschap Zakslaan boven de Oude Sluis, bij de Blokjesbrug.

Gevarieerd programma
Tijdens de Lemster Visserijdagen hijst Lemmer vol trots de zeilen. Er is een gevarieerd programma voor jong en oud en overal hangen de geelrode Lemster vlaggen. Muziek en zang zit in de genen van de Lemsters. Shantykoren en andere vrolijke klanken verhogen dan ook de sfeer tijdens deze Visserijdagen. Bovendien spelen er muzikanten in veel cafés. Een deel van het feestje speelt zich af rond de Binnenhaven van Lemmer. In de Fiskerhaven oftewel Museumhaven liggen ook veel authentieke Lemsteraken, met de historische Lemstersluis op de achtergrond.

Belangrijke vissersplaats
Vanaf eind 1800 speelde hier de visserij en visverwerking een voorname rol. Begin 1900 is Lemmer zelfs één van de belangrijkste vissersplaatsen van Nederland, met een vloot van 146 schepen.

Wanneer:
14 juni 2024 t/m 16 juni 2024
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Lemster Visserijdagen 2024

Binnenhaven
8531DS Lemmer
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.