Ga naar inhoud
MAP

Sytse ten Hoeve lezing 'Stenen Getuigen'

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Nijland

Op zondag 19 maart 2023 zal de Sytse ten Hoeve lezing weer worden gehouden.

Stichting Culturele Activiteiten Nicolaaskerk Nijland (SCANN) organiseerde op 10 maart 2019 voor het eerst de Sytse ten Hoeve lezing met de bedoeling om hier een jaarlijkse evenement van te maken. Helaas gooide de pandemie roet in het eten en kan nu pas de tweede lezing worden gehouden.

Sytse ten Hoeve (Leeuwarden 1945) kwam in 1968 als onderwijzer aan de christelijke lagere school naar Nijland. Hij heeft veel onderzoek gedaan en gepubliceerd op het gebied van Friese streek-, kunst- en kerkgeschiedenis, kerkbouw en kerkinrichting. Sytse ten Hoeve overleed in januari 2016. Om het werk en de betekenis van Sytse voort te laten leven, organiseert SCANN jaarlijks de Sytse ten Hoeve lezing.

In 2019 was de lezing gewijd aan de ontstaansgeschiedenis van Nijland. In de tweede lezing ‘Stenen getuigen’ zal Elleke Makkes van der Deijl ingaan op bijzondere grafzerken in de Nicolaaskerk en de rest van de provincie. De kunsthistorica heeft een tijdlang het beeldhouwwerk op deze graftekens in de Friese kerken bestudeerd. Voor dat doel is zij toen ook in de Nicolaaskerk geweest. Zij kende de heer Ten Hoeve door een aantal gemeenschappelijke samenwerkingsverbanden.

Wanneer:
t/m 19 maart

Hier vind je Sytse ten Hoeve lezing 'Stenen Getuigen'

Adres:
MFC De Mande
Tramstrjitte 2 a
8771 RS Nijland
Plan je route
Afstand:
Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.