Ga naar inhoud
MAP

Fierljepfestijn en NK Fierljeppen wedstrijd

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Fierljepschans IJlst, IJlst

Fierljepfestijn en Nederlands Kampioenschappen Fierljeppen op zaterdag 2 september 2023 in IJlst.

Beleef een sportieve middag vol sentatie voor het hele gezin tijdens het FierljepFestijn IJlst op 2 september 2023 van 13.00 tot 23.00 uur.

Het FierljepFestijn vindt plaats op 2 september aanstaande. Het FierljepFestijn is veel meer dan alleen een Nederlands Kampioenschap, het is een volwaardig dagje Fryske cultuurbeleving in het mooie stadje IJlst met een fierljepplein waar van alles te zien en te doen is wat gerelateerd is aan het fierljeppen. Bezoekers kunnen op het Fierljepplein alles oefenen wat nodig is om goed te kunnen fierljeppen: kracht, inzicht en snel klimmen. Er zijn demonstraties en mini-workshops Frysk dammen, er is een mooi krachtparcours in samenwerking met Sterkste Man Wout ZIjlstra en er is een spectaculaire klimtoren voor de jeugd. Natuurlijk is er ook live-muziek, wat te denken van fierljepfunk van Anna Hoekstra, muziek van de Heegemer Dekdweilers en Time Maud. IJlst is als 11-stedenstad al het bezoeken meer dan waard, wat te denken van een vaartocht over de Geeuw in de ochtend of een bezoek aan Houtstad IJlst of de Overtuinen.

Hoogtepunt van het FierljepFestijn is uiteraard de strijd tussen de beste ljeppers van het land op deze belangrijkste wedstrijd van het jaar: het Nationaal Kampioenschap Fierljeppen. Favorieten gooien alles in de strijd om de verste sprong te maken, wordt het een natsprong of een nieuw Nederlands record? Tijdens het FierljepFestijn maakt u het mee!

Vroegboekkorting
Online kaarten voor het Fierljep Festijn inclusief het Nederlands Kampioenschap zijn verkrijgbaar via Waterland van Friesland. Prijs in de voorverkoop voor EUR 10,-- per persoon inclusief consumptie op het Fierljepplein en een mooi fierljepboekje. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang tot het FierljepFestijn.

Wanneer:
t/m 2 september 2023
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Fierljepfestijn en NK Fierljeppen wedstrijd
Fierljepschans IJlst

Fierljepschans IJlst
Sudergowei 1 c
8651 NE IJlst
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.