Ga naar inhoud
MAP

Vrouwelijk perspectief op expositie in Koudum

Galerie Lytse Skientme, Koudum

Op de tweede expositie van 2023 van Galerie Lytse Skientme exposeren alleen vrouwen. Met Iris Duchateau (schilderijen), Gabi Vos (schilderijen/aquarel), Joke Ket & Jessica Lelieveld (objecten).

Op de tweede expositie van 2023 van Galerie Lytse Skientme exposeren alleen vrouwen. Dat is niet helemaal toevallig. Joke Ket en Jessica Lelieveld kiezen voor hun objecten zelfs nadrukkelijk een vrouwelijk thema en willen een wereld uitbeelden met een vriendelijke rol van de mens. De harmonieuze natuurervaring in de schilderijen van Iris Duchateau sluit daar in zekere zin bij aan, net als de serie portretten met verschillende emoties van Gabi Vos.

‘Iepen Mienskip’, het thema van Leeuwarden Culturele Hoofdstad bracht Joke Ket en Jessica Lelieveld samen op kunstzinnig gebied. Dat levert objecten op van klei, acrylverf en slik. Jessica, de keramist, levert Joke, de schilder, keramische bollen aan van verschillende kleuren klei en met ruige structuren. Joke reageert op de bollen met een uit het water en vuur voortkomende wereld waarop de mens een vriendelijke rol speelt.

Iris Duchateau vangt het verhaal van een individu of landschap in verf op doek. In haar verbeeldingen geeft ze uitdrukking aan het karakter van landschappen en figuren. Ze werkt als de impressionisten en haar schilderijen lijken van dichtbij haast abstract. Wanneer je afstand neemt tot de werken doemt een landschap of mens op. Zo herken je ‘een Duchateau’ aan haar eigenzinnige toets, dynamiek in de voorstellingen en expressief kleurgebruik.

Gabi Vos bekwaamde zich in verschillende teken- en schildertechnieken en werkt graag op de klassieke manier met eitempera, olie- en aquarelverf. Ze maakt stillevens, portretten en landschappen. Ze is gefascineerd door het menselijk gezicht en is nieuwsgierig naar het verhaal achter de mens. Voor de expositie in Galerie Lytse Skientme maakte ze speciaal een serie portretten die te maken hebben met verschillende emoties.

De expositie loopt van 25 mei tot en met 1 juli 2023. Op zaterdagmiddag 27 mei om 16.00 uur is er een officiële, feestelijke opening van de expositie met een hapje, een drankje en een praatje.  Galerie Lytse Skientme (Hoofdstraat 26 in Koudum) is open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 12 tot 17 uur en op afspraak.

Wanneer:
t/m 1 juli

Hier vind je Galerie Lytse Skientme

Galerie Lytse Skientme
Hoofdstraat 26
8723BH Koudum
Plan je route

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.