Ga naar inhoud
MAP

Fruitwijnproeverij in Nijland

Nijland

Op vrijdagavond 1 maart 2024 organiseert activiteitencommissie ‘Út Yn De Mande’ een proeverij van verschillende fruitwijnen door Roelof van de Belt van de Fruitwijnfabriek uit Warten in dorpshuis De Mande te Nijland.

De activiteitencommissie ‘Út Yn de Mande’ organiseert op vrijdag 1 maart om 19.30 uur een fruitwijnproeverij met mede werking van de Fruitwijnfabriek uit Warten. De eigenaar Roelof van de Belt (oud-Nijlander) komt vertellen hoe hij dit bedrijf is gestart en hoe het zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Het idee achter het bedrijf is dat wijn niet altijd van druiven hoeft te komen, maar dat je ook door het gebruik van andere fruitsoorten heerlijke wijnen kunt maken. Om bij te dragen aan de vermindering van voedselverspilling wordt daarbij restfruit gebruikt.

Naast de presentatie is er gelegenheid om 4 à 5 wijnen te proeven, vanuit het dorpshuis serveren we hier lekkere hapjes bij. De leeftijd stellen wij op 18 jaar en ouder, omdat er alcohol wordt geschonken en de wijn te koop is.

De fruitwijnfabriek is de afgelopen jaren meerdere keren in de publiciteit geweest. In juni 2023 stond er een prachtig artikel in Landleven over de fruitwijnen van Roelof van de Belt. Heeft u dat artikel gemist? Dan is het zeker de moeite waard om op 1 maart te komen en alsnog te horen hoe Roelof dit bedrijf is gestart. En u kunt dan ook de wijnen proeven!

Vrijdag 1 maart 2024 om 19.30 uur organiseert de activiteitencommissie ‘Út Yn de Mande’ een fruitwijnproeverij met mede werking van de Fruitwijnfabriek uit Warten. Personen van 18 jaar en ouder zijn van harte welkom om te proeven en eventueel wijn te kopen. De entree bedraagt € 7,50 p.p. inclusief lekkere hapjes.

Wanneer:
1 maart
Prijsinformatie:
Vanaf € 7,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Fruitwijnproeverij in Nijland

MFC De Mande
Tramstrjitte 2 A
8771 RS Nijland
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.