Ga naar inhoud
MAP

De ZomerMaakfabriek in Museum Joure

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Museum Joure, Joure

In de zomervakantie (van 15 juli t/m 3 september) staat in Museum Joure iedere dag de ZomerMaakfabriek klaar. Dit jaar heeft het programma het thema ‘Maken met je zintuigen’. Het vindt plaats in de museumpanden en in de tuin!

In de zomervakantie (van 15 juli t/m 3 september) staat in Museum Joure iedere dag de ZomerMaakfabriek klaar. Dat is een doe-programma voor kinderen van de basisschool. Dit jaar heeft het programma het thema ‘Maken met je zintuigen’. Het programma bestaat uit meer dan 20 korte doe-activiteiten, in de museumpanden, buiten in de tuin en langs de kades. Leuk bij zonnig en bij donker weer!

Tijdens de ZomerMaakfabriek worden kinderen uitgedaagd om bij het bezoek aan het museum hun zintuigen te gebruiken. Er zijn meer dan 20 korte doe-activiteiten, denk aan:

-        Ruik de geur van zelfgemalen koffie en doe een spelletje geur-memorie;

-        Proef de smaak van ouderwetse snoepjes en van verschillende soorten thee;

-        Voel het patroon dat je in metaal hebt geponst en ervaar het gevoel in je buik als je op onze touwkunst-schommels zit.  

-        Hoor het tikken en slaan van de klokken en maak je eigen muziek op onze ‘geluidswand’.

-        Zie de route van actie-reactie-baan en hoe je in spiegelbeeld een tekst drukt.

Kinderen kunnen de hele zomervakantie (van 15 juli t/m 3 september) iedere dag onder openingstijd dit programma doen. Bij de balie ligt een tasje met materialen en plattegrond klaar. Daarmee ga je met je gezin of ander gezelschap naar bijzondere plekken in het museum waar je aan de slag kunt gaan. De doe-activiteiten vind je verspreid over het museum, in de panden èn buiten in de grote, schaduwrijke tuin.

Tip: boek je entreeticket online!

Wil je meedoen aan De ZomerMaakfabriek, boek dan online tickets voor het museum. Ter plaatse een kaartje kopen bij de kassa kan ook, maar let op: vol = vol.

Je hoeft voor De Maakfabriek geen aparte ticket te kopen (een gewoon kinderkaartje is voldoende, de doe-activiteiten zijn gratis). Houd er wel rekening mee dat kinderen alleen onder begeleiding van een volwassene het museum kunnen bezoeken.

Een gratis kopje koffie, thee of glas limonade is bij de entreeprijs inbegrepen (€ 9,00 voor volwassenen en € 4,50 voor kinderen, online € 0,50 korting). Tijdens de zomervakantie wordt de consumptie geserveerd in onze museumtuin.

Wanneer:
t/m 3 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,- (met museumjaarkaart)
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je De ZomerMaakfabriek in Museum Joure
Museum Joure

Geelgietersstraat 1
8501 CA Joure
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.