Stoomlab in het Woudagemaal te Lemmer

donderdag 15 maart 2018

Ben jij een stoommachinist in de dop? Bedien zelf een stoommachientje tijdens het STOOMLAB! Op Tweede Paasdag organiseren het Ir. D.F. Woudagemaal Lemmer en het Stoommachinemuseum Medemblik opnieuw het STOOMLAB! Altijd al eens zelf een stoommachientje willen bedienen? Kom dan op 2 april vanaf 13:00 uur naar het Ir. D.F. Woudagemaal en bezoekerscentrum in Lemmer.

De middag van Tweede Paasdag staat helemaal in het teken van stoom! Van stoomlocomobiles tot miniatuur stoommachientjes, je vindt ze in Lemmer. Kom vanaf 13:00 uur naar het bezoekerscentrum Woudagemaal voor het Stoomlab en ervaar hoe het is om stoommachinist te zijn!

Speciaal voor onze jonge bezoekers staan miniatuur stoommachines van het Nederlands Stoommachinemuseum klaar, waarmee ze zelf stoom kunnen maken en zien hoe deze stoom zorgt voor kracht en een machine in beweging zet. Je krijgt uitleg van één van onze vrijwilligers en mag daarna zelf een echte miniatuurstoommachine bedienen. In het Woudagemaal kun je met de Virtual Reality app Woudagemaal 360° zien hoe de pompen en machines worden aangedreven met stoom wanneer het gemaal in werking is. 
 

Meer weten? Kijk op www.woudagemaal.nl
Het Woudagemaal is ondanks de wegwerkzaamheden aan de N359 gewoon bereikbaar.