Ga naar inhoud
MAP

Ga op wereldreis in Waterland van Friesland

Waarom zou je ver weg gaan als hier de hele wereld aan je voeten ligt? Want: Op stedentrip? Stadjes genoeg om uit te kiezen. Route 66? Doe hier de duurzame variant op de echopper. Loch Ness spotten? Onze Friese meren zitten vol leven. Cultuur snuiven? Ga naar één van de vele musea en ontdek onze geschiedenis. Ga je mee op wereldreis?

 

Kopenhagen

Kopenhagen stavoren haven gekleurde huizen

In Waterland van Friesland want wachten zeven ‘schatjes van stadjes’. Ga bijvoorbeeld op stedentrip in Stavoren, die met deze gekleurde huisjes in de haven haar eigen 'Nyhavn' van Kopenhagen heeft.

loch ness

loch ness mensen op een boot tijdens zonsondergang

‘Monsters’ zoals 2,5 meter lange meervallen zouden ook zomaar op kunnen duiken in de Friese meren. De omgeving hier vormt namelijk de ideale habitat. Wie fotografeert of vangt de nieuwe mythe van de Friese meren?

werelderfgoed

werelderfgoed dronefoto van het woudagemaal bij zonsondergang

Een attractie van UNESCO wereldformaat: Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. Al sinds 1920 wordt dit innovatieve stoomgemaal ingezet bij hoge waterstanden.

cultuur snuiven

cultuur snuiven

Een cultureel dagje tijdens je vakantie plannen kan ook gewoon hier. Raak geïnspireerd door de geschiedenis van Waterland en onze kunstenaars.

venetië

venetië rondvaartboot simmermoarn in stavoren

Wat in Venetië gondel is, is hier een skûtsje, praam of aak. Dus waarom niet eens opstappen? Elke dag vertrekt er wel één.

la douce

la douce een mevrouw en een fiets met daarop een mandje vol eten en een fles wijn
op de voorgrond een houten ton met daarop twee wijnglazen

Maak een fietstocht met een Frans tintje over de zacht glooiende zandrug van de omgeving Gaasterland. Fietsen á la carte bevat verrassende tussenstops bij boeren en lokale ondernemers met streekproducten om zo je eigen maaltijd bij elkaar te struinen.

indian summer

indian summer meer wyldemerk in herfstkleuren

Maak op een mooie dag in het najaar een frisse wandeling langs het meer de Wyldemerk. Wist je dat koeien en geiten hier los rondlopen?

op expeditie

op expeditie

Ga op expeditie in de Vegelinbossen in Sint Nicolaasga en vind overal kunstwerken van kettingzaagkunstenaar van Banzai John zoals een adelaar, schildpadden en een aap.

hawaï

hawaï

Overgewaaid uit Hawaï is suppen (Stand Up Paddling) misschien wel de allersnelst groeiende watersport in Friesland. En alhoewel wij hier niet het hele jaar de temperaturen van dit tropische eiland hebben, kun je hier in het najaar prima een tocht te maken.

Viking

Viking een groep kinderen met houten vinking zwaarden

Gezinnen en groepen kunnen met een plunderzak vol materiaal als Viking het Fries Scheepvaart Museum beleven. Je gaat schatzoeken, handelen met hakzilver en navigeren met een zonnesteen.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.