Ga naar inhoud
MAP
Boerderij Kleurrijk

Boerderij Kleurrijk, wonen, werk & vertier

Bijzondere boerderij voor mensen met een beperking, met activiteiten voor mensen "van buiten" in de theeschenkerij en proeverij, het atelier, dierenweide, speeltuin en belevingstuin!  Je kunt er zelfs een rondje lopen of rijden over het rolstoelvriendelijke pad van bijna 1 kilometer lengte. 

Hooiberg 'Proeverij Kleurrijk'
In de Hooiberg "Proeverij Kleurrijk" kun je proeven van de smaak en van de sfeer die uniek is voor…

Bijzondere boerderij voor mensen met een beperking, met activiteiten voor mensen "van buiten" in de theeschenkerij en proeverij, het atelier, dierenweide, speeltuin en belevingstuin!  Je kunt er zelfs een rondje lopen of rijden over het rolstoelvriendelijke pad van bijna 1 kilometer lengte. 

Hooiberg 'Proeverij Kleurrijk'
In de Hooiberg "Proeverij Kleurrijk" kun je proeven van de smaak en van de sfeer die uniek is voor Boerderij Kleurrijk. Proeverij Kleurrijk is bijzonder omdat er mensen met een beperking werken. Het is een ontmoetingsplaats voor mensen met en zonder handicap. Je kunt er thee, koffie of een drankje bestellen, een hapje eten of gewoon even lekker bij-babbelen en genieten van het prachtige uitzicht over het landgoed en met een zonnig terras om op mooie dagen heerlijk buiten te zitten. We zijn toegankelijk voor rolstoelen en er is een invalidentoilet. Voor de kids genoeg vertier in de prachtige speeltuin, die overigens geheel aangepast is voor mensen in een rolstoel. In de Koperij vind je prachtige eigengemaakte cadeau-artikelen en biologische voeding. Ook kun je bij ons terecht voor keramiek en houten kinderspeelgoed.

Kleurrijk, boerderij voor wonen, werk en vertier
Kleurrijk, boerderij voor wonen, werk en vertier is een initiatief van mevrouw H.Thibaudier. Samen met de inzet van een enthousiaste groep professionals en vrijwilligers is het gelukt een plek te scheppen voor iedereen..... waar het eigene van mensen het uitgangspunt vormt, waar men zichzelf kan zijn. Er is respect voor mensen, dieren, natuur en alles daar omheen. Mensen met een beperking krijgen de mogelijkheid om een zinvolle bijdrage te leveren aan het geheel. Er wordt vertier geboden in een rustige, ruime natuurlijke omgeving in Gaasterland. De Boerderij is gelegen op het landgoed "Frisian Forest" en bestaat uit 5,2 hectare grond.  Op Boerderij Kleurrijk kun je het hele jaar door werken en genieten van de natuur en de seizoenen. Het mooie landgoed biedt een keur aan werkzaamheden en activiteiten waaraan jij je bijdrage kunt leveren.

Betrokken partijen
Boerderij Kleurrijk is een onderdeel van de J.P. van den Bentstichting, een AWBZ-erkende organisatie die verantwoordelijk is voor de zorg en dienstverlening, in samenwerking met Woon Friesland, plattelandsprojecten ZuidWestFriesland en de Stichting Vrienden van Kleurrijk.

Stichting Vrienden van Kleurrijk
Deze stichting is voortgekomen uit het ouderinitiatief Stichting Apart, die kleinschalige logeeropvang organiseerde voor thuiswonende kinderen met een beperking.De Stichting Vrienden van Kleurrijk brengt mensen, middelen en mogelijkheden bij elkaar en zorgt zo voor speciale activiteiten en vele extra's wat recreëren, logeren, wonen en werken op Boerderij Kleurrijk zo bijzonder maakt.

Neem alvast een kijkje

In de buurt

Toon resultaten

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.