Lente arrangement Friesland

Zwerven door het boerenlandschap

Zwerven door het boerenlandschap

© Boerderijrecreatie

Heerlijk zwerven en opgaan in de boerennatuur. Een prachtige wandeling om te ontspannen en te genieten van (weide)vogels, de mooiste wolkenpartijen en het vrije uitzicht. Voor onderweg krijg je een knapzak mee voor een break in de natuur. Ook kun je op zoek gaan naar insecten en planten; kom jij op de Wall of fame?

Praamzeilen voor vrije vogels

Praamzeilen voor vrije vogels

Laat je meewaaien met de frisse voorjaarswind! Met zeilpraam “Romsicht” (ruime blik) vaar je op de Fluessen en de Morra en samen met de bemanning hijs je de zeilen. En dan komen de verhalen los. Was hier ooit land of altijd water? En hoe zit het met het verdronken dorp? Voel je vogelvrij en geniet van de ruimte.

Geniet van rust en ruimte te land en te water

Geniet van rust en ruimte te land en te water

Bij Beach Resort Makkum geniet je volop van de rust en ruimte, direct aan het IJsselmeer. Een spectaculair uitzicht vanuit je (luxe) vakantiewoning met eigen aanlegsteiger. Tijdens het verblijf geniet je vanaf het water van een mooie vaartocht met een sloep of motorboot van Zuidwaard Watersport Makkum. Is dat niet heerlijk?

‘Uitvogelen’ in Gaast

‘Uitvogelen’ in Gaast

Bij Landgoed Koepeltjesplaats slaap je heerlijk en ben je vlakbij het IJsselmeer. Vanuit het idyllische dorpje Gaast wandel je zo naar vogelkijkhut ‘de Ral’ bij de Makkumerwaard Súdwaard. ’s Ochtends serveert gastvrouw Ilse een ontbijtje met kakelverse eitjes. En dwaalt ze desgewenst een keer mee langs de geschiedenis van het historische vissersdorpje Gaast.

Lente in een Kraaiennest

Lente in een Kraaiennest

© Het Kleine Paradijs

Overnachten in de buitenlucht! Dat kan in de boomhut van Het Kleine Paradijs. Te midden van het Friese landschap kijk jij je ogen uit. Het is er weids en ruim. Met de natuurgebieden Skrok en Skrins op fietsafstand, zit jij helemaal goed. Ervaar het voorjaar op z’n best; op naar het Kraaiennest.’

Ontdek de Lente

Ontdek de Lente

© Het Kompas van Makkum

Over land of water het frisse voorjaar tegemoet? Peddel dit voorjaar een verrassende ronde van Makkum over het water. Of liever vaste grond onder de voeten met een E-scooter toertocht en een Verhalenverteller? Compleet met een ‘Coffee to go’ en een lunchplankje op de zeedijk? Als dat geen voorjaarkriebels geeft?!

Beleef de lente met Sail Events

Beleef de lente met Sail Events

© Sail Events

Stap aan boord van Lemsteraak 'de Blaauwe Walvisch' en beleef een ultieme lente dag. Je vertrekt vanuit het pittoreske watersportdorp Woudsend en vaart een prachtige route langs Heeg en Sloten. Vaar door mooie vaarten met langs de kant opkomend riet en zingende vogels. Jonge eendjes, kalfjes, lammetje, je zult ze allemaal tegenkomen. Voor onderweg is er een heerlijke biologische lunch aan boord. 

Scootertocht Sneek

Scootertocht Sneek

© Lokaal55

Toeren op één van deze retro scooters? Dat kan! In samenwerking met Retro Scooterverhuur kun je vanaf Lokaal55 nu leuke scootertochten maken. Een lekkere lunch en borrelhapjes voor onderweg? Lokaal55 verzorgt een gezellige picknickmand voor achter op de scooter!

Zuidwest Friesland ontdekken

Zuidwest Friesland ontdekken

Stap in een originele 'lelijke eend' en maak een mooie rit door het glooiende, verrassende landschap. Onderweg staat er een heerlijke lunch klaar, waarna je aan boord stapt van een mooie sloep voor een onvergetelijke vaartocht door verrassende watertjes en Friese meren.