Eten en Drinken

Proef de karakteristieke kenmerken en de pure smaak van het Friese platteland. Fan eigen grûn (van eigen bodem) wordt meer gewaardeerd. Naast de liefde voor het vak, proef je het verschil. Of je nu houdt van zoet, hartig of iets anders, er zijn talloze lekkere Friese streekproducten waar je lekker van kunt smullen. Vraag bij de lokale bakker eens naar heerlijke zoete lekkernijen zoals oranjekoek, dúmkes of sûkerbôle. Probeer ook eens de Friese nagel- en schapenkaas van de Streekboer. Tegenwoordig zijn er bij boeren zelfs melktapmachines voor het tappen van je eigen glaasje melk. Tap je liever een Fries biertje dan is de bierbrouwerij in Bolsward wel iets voor jou. Naast een stevige whisky, vind je in Bolsward en Sneek nog een echte Beerenburg distilleerderij.

Maar naast de overheerlijke streekproducten heeft Friesland nog meer te bieden op culinair vlak. Laat je meevoeren langs hoogwaardige sterrenrestaurants, biologische hotspots en innovatieve eetcafés.