Dagje Sneek

U kunt een dagje Sneek op vele manieren beleven. Via een stadswandeling, via een stadsrondvaart of met de fiets. Voor jong en oud is er in  Sneek genoeg te doen. Een dagje uit naar Sneek of op vakantie in Sneek? Wat dacht u van een bezoek aan historische gebouwen, genieten van de natuur in één van de prachtige parken of cultuur snuiven bij één van de historische gebouwen en/of monumenten die Sneek rijk is? In Sneek zijn diverse bedrijven die afwisselende arrangementen hebben samengesteld voor diverse doelgroepen, al dan niet in combinatie met overnachtingen.

Uitgaanscentrum Waterland van Friesland

Als uitgaanscentrum kent Sneek een groot aantal restaurants, cafés, bruine kroegen en discotheken. In de zomer is het daarnaast goed vertoeven op de vele terrassen die Sneek rijk is. Sneek, volop in actie! Sneek heeft het hele jaar door afwisselende evenementen voor jong en oud, zoals de Sneekweek, de Springkussenelfstedentocht, Kleintje Sneekweek Stappersavond, Sinterklaasintocht, Sneeker Dweildag, Lekker Sneek, Swinging Sneek, toeristische braderieën, etcetera.

Voor funshoppen is Sneek 'the place to be'

Winkelen in Sneek is een leuke bezigheid. Het is er altijd gezellig druk. De plaats heeft met zijn voorzieningen al jaren een grote aantrekkingskracht op inwoners uit de regio en de vele duizenden toeristen die ieder jaar op bezoek komen. Sneek is dan ook niet voor niets verkozen tot beste winkelstad boven de grote rivieren. Het centrum van Sneek is goed bereikbaar via weg en waterwegen en ook via openbaar vervoer is Sneek goed bereikbaar. Funshoppen is in Nederland de meest favoriete vrijetijdsbesteding en Sneek is daarvoor dan ook 'the place to be' met de vele gevarieerde winkels die Sneek te bieden heeft.

Overnachten

Overnachten in Sneek kan op diverse manieren. Sneek heeft meerdere prima hotels, pensions en groepsaccommodaties. Ook overnachten op de zeilschool of camping behoort tot de mogelijkheden.