Gaastmeer

lees meer

Het rustieke vakantiegebied rondom Gaastmeer biedt goede mogelijkheden om aan alle drukte te ontsnappen. Al varend ontdekt u de schoonheid van de omliggende natuur. Voor het maken van kano- of sloepentocht over de vele poelen en plassen is Gaastmeer een uitstekend vertrekpunt. Zeilers kunnen zonder bruggen het Heegermeer, de Fluessen, het Gaastmeer en het Zandmeer bereiken.

Evenementen en activiteiten

Sportvissers vinden hier hun ideale visstekjes aan de talrijke poelen en plassen. Het heldere water van het watergebied rondom Gaastmeer staat garant voor een goede vangst. Gezeten langs de oevers is het voor de sportvissers die van ruimte houden goed toeven. Menig visser zal dan ook 's avonds kunnen genieten van zijn eigen gevangen maaltje. Voor fietsers en wandelaars is het eveneens een goede startplaats voor verrassende tochten in de omgeving. Zo is de fietsroute door het Heidenskip naar Workum (met het Jopie Huisman museum) uniek te noemen, waarbij de pontbaas u bij de Inthiemasloot overzet met zijn fietsveer.

Wetenswaardigheden

Gaastmeer is een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân. Het dorp is ruim 875 jaar oud, telt zo’n 300 inwoners en de bekende Friese dichter Jan Jelles Hof is hier geboren. Het dorp Gaastmeer bestaat uit 2 delen: Kleine Gaastmeer en Grote Gaastmeer. Gaastmeer staat bekend als watersportplaats en staat in verbinding met een aantal Friese wateren zoals de Fluessen, het Heegermeer en de Grote Gaastmeer. In het dorp bevindt zich ook een veerpont, die vaart naar het dorp It Heidenskip.