Ga naar inhoud
MAP
nl

Eropuit in Coronatijd

Bezoek een museum

Bezoek een museum

Veel van onze musea zijn weer open! Plan nu je bezoek aan bijvoorbeeld het Jopie Huisman museum in Workum, het Fries Scheepvaart museum in Sneek, het Kazemattenmuseum in Kornwerderzand of Museum Joure. Kaartjes koop je makkelijk online via onze website.

Veilig het water op

Veilig het water op

Ontdek de Friese meren, grachten, plassen, kanalen en rivieren in onze prachtige regio. Je kunt bijna overal naartoe per boot. Bekijk hier het aanbod en ontdek Waterland van Friesland vanaf het perspectief van het water.

It giet oan

It giet oan

Maak in Waterland een kunstzinnige Elfstedentocht langs 7 van de 11fountains.

Vakantieplannen?

Vakantieplannen?

Voorzichtig mogen we weer vooruit kijken en worden de maatregelen stap voor stap versoepeld. En er is nog meer goed nieuws, want vanaf 15 juni gaan de toiletten en douches op de campings in Friesland weer open. Plan jij dit jaar een vakantie in Zuidwest Friesland? Bekijk hier het meest complete aanbod aan overnachtingsmogelijkheden op campings, vakantiehuisjes, groepsaccommodaties, hotels en Bed&Breakfasts.

Brugkunst

Brugkunst

Tijdens het vaarseizoen van 2020 wordt wachten voor een brug in VVV Waterland van Friesland niet meer saai. Je kunt namelijk onder 20 bruggen in de gemeenten De Fryske Marren en Súdwest Fryslân genieten van foto's uit ons gebied. De foto's zijn gemaakt door mensen uit de gemeenschap van Zuidwest Friesland en tonen hoe mooi Waterland van Friesland is en dat we er trots op mogen zijn. Geniet je met ons mee?

Fietsen

In Waterland van Friesland ligt maar liefst 817 kilometer aan fietsknooppuntpaden voor je klaar wanneer je de 1,5 meter regel in acht houdt. Ook varen de fiets- en wandelpontjes weer!

Inspiratie voor fietsen

Wandelen

Zo'n 1.000 kilometer aan wandelknooppuntpaden is in Zuidwest Friesland te vinden. Of wat dacht je van op pelgrimsroute te gaan door in de voetsporen van de heilige Sint Odulphus te treden? Geniet hier onderweg van de rust en ruimte.

Inspiratie voor wandelen
Wandelaar op de dijk tussen Stavoren en Hindeloopen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.