Ga naar inhoud
MAP

Juli: tips voor eropuit in Waterland van Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

De zomer is begonnen! Ook in juli vinden er weer allerlei gezellige activiteiten plaats in Zuidwest Friesland. Er staat weer van alles op de Uitagenda en jij bent van harte uitgenodigd om daarbij te zijn. We zetten meerdere leuke evenementen uit de Uitagenda van Zuidwest Friesland voor je op een rij. 

FF Boeren!

Op zaterdag 15 juli kun je in de omgeving van Rijs, Warns en Mirns bij zes boerenbedrijven een kijkje nemen. Op en rondom deze opengestelde boerderijen is er van alles te beleven. Kom kalfjes en geitjes aaien, kom kijken bij het melken, kijk rond bij de kippen en kuikentjes en ontdek wat er allemaal leeft in de sloot. Naast leuke activiteiten voor kinderen zijn er diverse kraampjes met streekproducten. Kom kijken, kom ruiken, kom luisteren en kom proeven. Kortom, kom FF Boeren!

Ga ook FF Boeren

Flinke Flea Market

Flinke Flea Market

Deze zomer organiseert de Flinkefarm weer twee keer per maand een rommelmarkt in het weiland van de boerderij op o.a. zondag 23 juli. De Flinke Flea Market is een unieke kofferbakverkoop waar een barista de heerlijkste cappuccino maakt en je de middag afsluit met verse friet of een gezonde smoothie! Sla eerst je slag en geniet daarna op het zonnige terras voor de kas. Dus haal die zolder leeg of kom lekker schatzoeken.

Bezoek de Flinke Flea Market

Friese Ballonfeesten in Joure

Van woensdag 26 tot en met zondag 30 juli is Joure het toneel van het jaarlijkse ballonnenspektakel voor jong en oud. Het opstijgen van tientallen heteluchtballonnen en ‘special shapes’ is natuurlijk het hoogtepunt. Maar ook voor en na het opstijgen is er een uitgebreid programma met o.a. miniatuurballonnen, kermisattracties, muziek en een sprookjesachtige Night Glow op vrijdag en zaterdag. De entree tot het festivalterrein is gratis. Zelf de lucht in? Boek een ballonvaart en ga mee omhoog.

Bekijk het programma van de Ballonfeesten

Zomermarkt Oudemirdum Bruist

Kom op woensdag 26 juli naar hartenlust shoppen en lekkernijen proeven op de zomermarkt Oudemirdum Bruist. De authentieke Brink is deze dag gevuld met een bonte mix van ruim 80 stands en foodtrucks. Laat je verrassen door een combinatie van streekmarkt, boerenmarkt, groene markt en braderie. Kortom, een dag gevuld met veel gezelligheid, creatieve workshops voor jong en oud, natuuractiviteiten, ambachten, standhouders met mooie producten en livemuziek rondom de terrassen.

Bezoek de zomermarkt in Oudemirdum

‘Boerebrulloft’ in Joure

In Joure waan je je op woensdag 26 juli terug in de tijd. Deze dag staat in het teken van de Boerebrulloft, oftewel boerenbruiloft, zoals deze rond 1850 werd gevierd. In prachtig beschilderde sjezen, getrokken door Friese paarden, gaan de bruiloftsgasten gekleed in stijl naar Park Herema State. Daar wordt het bruidspaar getrouwd door de grytman, de voorloper van de huidige burgemeester. Publiek is welkom bij de bruiloft, de bruiloftsmaaltijd met Oudfriese gerechten, de harddraverij en ringrijderij.

Beleef de Boerebrulloft

Rondvaart maken over de Friese meren

Friesland en water zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een van de beste activiteiten die je in de zomer kunt doen, is varen! In de zomer vinden er in Zuidwest Friesland bijna dagelijks rondvaarten en vaartochten plaats waarbij je zo kunt opstappen. In Sneek kun je bijvoorbeeld een historische rondvaart door de grachten maken. Ook leuk is het meezeilen met skûtsje Aleida Hendrika tussen Heeg en Balk. Je kunt heen en weer, maar je kunt ook je fiets meenemen. Na het zeilen fiets je dan zelf rustig terug. In Makkum, Heeg, Lemmer, IJlst en andere plaatsen in Zuidwest Friesland liggen de rondvaartboten ook op je te wachten. Zoek en boek eenvoudig online!

Boek een rondvaart online
Rondvaartboot ‘Ús Edse’ Woudsend

Lees hier meer tips voor je bezoek in Waterland van Friesland.

Organiseer je zelf een evenement? Meld hier je evenement gratis aan voor in de Uitagenda.

Regelmatig de uitagenda in je mailbox ontvangen? Meld je hier aan voor de nieuwsbrief.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.