Ga naar inhoud
MAP

Blog: Watersport weekendje in Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

Zuidwest Friesland bestaat voor ruim 36% uit water. Een ideale bestemming dus voor een watersport weekendje. Je geniet hier van de Friese Meren, de IJsselmeerkust en eindeloze vaarten en poelen. Het water heeft elk seizoen zijn eigen charme, maar het is altijd genieten! Pak een sup, huur een boot en ontdek hoe mooi Friesland is vanaf het water.

Vind hier inspiratie en informatie voor je watersport weekendje

Inspiratieverhaal van Your Travel Guide

Your Travel Guide genoot op uitnodiging van ons van een watersport weekendje in Waterland van Friesland. Ze leerde kiten aan de IJsselmeerkust, verkende al suppend Elfstedenstad Hindeloopen, ging zeilen en overnachten op de Friese Meren. Lees hier haar belevenissen en laat je inspireren!

Lees het hele verhaal
Leren kitesurfen aan de IJsselmeerkust

Watersporten in Zuidwest Friesland

Watersport is de ultieme natuurbeleving, de wind door je haar, de zon op je huid. Zuidwest Friesland is het watersportparadijs bij uitstek! Je kunt het water wel op 100 verschillende manieren ontdekken. Huur een bootje, ga mee op een zeilboot, vlieg door de lucht met je kite of verken het water met een kano of sup.
 
Ontdek alle watersporten

Suppen

Suppen is een prachtige en bijzondere manier om Friesland te ontdekken. Ook als je geen ervaring hebt, want suppen is voor iedereen en kan in elk seizoen! Een heelijke manier om je hoofd leeg te maken en ondertussen in conditie te blijven! We hebben tal van leuke routes en verhuurders voor je op een rij gezet.

Ga naar de suproutes en supverhuurders
Vrouw op supboard

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.