Ga naar inhoud
MAP

Blog: 10 unieke winkeltjes in Zuidwest Friesland

| Redactie VVV Waterland van Friesland

De leukste winkeltjes in Zuidwest Friesland hebben we voor je op een rij gezet. Kom shoppen in Waterland van Friesland en doe aankopen voor in huis, shop de leuke kleding of koop de leukste souvenirs. Met 10 tips voor unieke winkeladressen kun jij heerlijk sneupen tijdens je vakantie, weekend weg of dagje uit in Friesland!

1/ natuurvol

1/ natuurvol

Zie de natuur terug in het hele assortiment van Natuurvol. Alles wat hier te koop is, heeft een duurzame insteek. Probeer zeker de Workumer thee van 'Entheesiast' of Natuurvol Workumer bier van 'Kâld Kletske'.

2/ iekoon store

2/ iekoon store

Hier tref je maar liefst 300 m2 ruimte om te ‘sneupen’ tussen de woonaccessoires, streekproducten, kleding en nautische accessoires. Originele Hindelooper stoffen en handbeschilderde items vind je in het naastgelegen Lovely Hindeloopen.

3/ Pimpé

3/ Pimpé

Ga eens naar binnen bij Pimpé, waar je cadeauartikelen en delicatessen kunt shoppen. Combineer dit met een heerlijke lunch of high tea. Bijzonder is dat Pimpé wordt gerund door mensen met een verstandelijke beperking.

4/ antiek en brocante sloten

4/ antiek en brocante sloten

Deze intieme, goed verzorgde winkel heeft een fraaie verzameling glazen, lampen, antiek linnen en textiel uit de 19e eeuw. Verder vind je hier onder meer wit Regout-aardewerk, emaille, kleine meubels, spiegels en een kleine collectie sieraden.

5/ lokaal JP

5/ lokaal JP

Alles is hier met liefde gemaakt: handbeschilderde aardbeienklompen, boomstam schilderijtjes, zelfgemaakt gebak en meer. Lokaal JP biedt werk-, leer- of stageplekken aan mensen met een beperking en een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

6/ himalaya kleding- en kadoshop

6/ himalaya kleding- en kadoshop

Proef de sfeer van de Himalaya en Nepal in Stavoren. Eigenaar Kiran is geboren in Nepal en koopt de kleding, vesten en artikelen zelf in bij kleinschalige ateliers en bedrijven, waarbij hij ervoor zorgt dat alles van topkwaliteit is.

7/ pakhuis 1862

7/ pakhuis 1862

Op zoek naar een hip, stijlvol en origineel cadeau? Bij Pakhuis1862 slaag je altijd. Geef eens prachtige droogbloemen in een decoratief flesje, handgemaakte babycadeaus, of een fles Pineut waarmee je een eigen verfrissend drankje kunt maken.

8/ ’t anker cadeau & woonaccessoires

8/ ’t anker cadeau & woonaccessoires

In Lemmer staan ze bij ’t Anker 7 dagen per week voor je klaar om je te voorzien van de mooiste meubels, een passend interieuradvies én de hipste mode van onder andere YAYA en G-Maxx. Reken maar dat je in deze winkel ‘habbich’ wordt!

9/ zevende hemel lifestyle

9/ zevende hemel lifestyle

Fleur je tuin of balkon op voor de mooie nazomeravonden met een tuinposter met een Friese spreuk van Krúskes. Of kruip op de bank onder een plaid van Zacht Vacht uit Makkum. Je vindt dit en meer bij de Zevende Hemel Lifestyle in het gezellige Makkum.

10/ de smaak van water

10/ de smaak van water

Een winkel met originele, duurzame en comfortabele producten om het leven van de ‘watermens’ zo aangenaam mogelijk te maken met nautische lifestyle producten, vaaruitrusting, kleding en meer. Gerund door een watervrouw met een passie voor water.

Zoek & boek

Reisgezelschap

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang tips, de evenementenkalender en aanbiedingen van VVV Waterland van Friesland.