Woudsend in kaarslicht - Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht: Straatverlichting gedoofd, straten en steegjes sfeervol verlicht met waxinelichtjes met diverse activiteiten zoals muziek en verhalenvertellers.

Beleef de Nacht van de Nacht in Woudsend - Straten en steegjes sfeervol verlicht

Zaterdagavond 26 oktober 2019 zal Woudsend voor de vierde maal meedoen met de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.

Doel van het evenement in Woudsend is aandacht vragen voor de gevolgen van lichtvervuiling en Woudsend sfeervol verlichten met kaarslicht. Tijdens de Nacht van de Nacht zullen in de straatjes en stegen van Woudsend zoveel mogelijk de lichten gedoofd zijn, zowel binnen als buiten. De straatverlichting gaat een aantal uren uit. Glazen potjes met waxinelichtjes zullen de straten en stegen verlichten. Dit zal een prachtige beleving zijn.

Activiteiten bij kaarslicht
Er zijn verhalenvertellers en er worden nachtgedichten voorgedragen. Bezoekers kunnen sterren bewonderen met behulp van een sterrenkijker (telescoop) met uitleg. Kinderen kunnen geschminkt worden in felle kleuren. Op de met waxinelichten verlichte route kan deelgenomen worden aan een speurtocht naar afbeeldingen van nachtdieren. Tevens wordt er een fotowedstrijd georganiseerd.

Op meerdere locaties zullen muziekoptredens zijn. Er kan bij kaarslicht gewinkeld worden. Bij de horeca kunt u eten en borrelen bij kaarslicht (graag vooraf reserveren).

Bewoners en bedrijven brengen deze avond een bijzondere sfeer in het centrum van Woudsend.

We hopen op goed en helder weer en dat velen deze avond een wandeling gaan maken in een sfeervol “Woudsend in kaarslicht”. De Nacht van de Nacht begint om 19.00 uur. De activiteiten zijn tot 21.00 uur. 

Praktische informatie

Zien, Doen & Beleven
Excursie stadswandeling
Doelgroep
kinderen Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
volwassenen Ja
Cultuur
Genre Thema
Zaterdag 26 oktober 2019 Vanaf 19:00 tot en met 21:00

Waechswal Model.NdtrcItem.HouseNumber
8551 PE, Woudsend